madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Scrappat

Scrappat Permalink1
Här kommer en scrappad sida som jag gjorde för ett tag sen och som jag verkligen gillar. Den är till en teknikutmaning till SWE, kallad "onelayer". Utamningen går ut på att man helt enkelt ska skapa i ett lager, inget får sticka upp. Ska man vara strikt ska man skriva ut fotot på bakrgundspappret.
 
Jag valde att rita/doodla på ett helt vitt papper. Jag ritade först en ram runt fotot, valde att jag skulle rita ett blommönster och sen var det bara låta penna gå. Ritade med blyerts, fyllde sen i med en permanent svart penna och sedan färglade jag med distresser och avslutade med lite glitterlim. Blev så otroligt nöjd med resultatet och mönstret och målandet gav verkligen mersmak. Gjorde flera kort med liknande motiv som jag ska se till att montera och fota snart. Det blir ju verkligen ingen tid för scrap så här års.
Ha en skön helg!
// Helena

Tack

Bloggar från min iphone Permalink1

Jag måste väl ändå ha världens snällaste kollega och vän! Härom dagen kommenterade jag att Sassa luktade sååå gott! Det var visst nån handkräm. När jag sen var och fikade hos henne nån dag senare stod den där på köksbordet och jag testade. Mmm, så god! Idag, alldeles nyss till kvällsfikat på jobbet fick jag ett paket. Självklart var det ett exemplar av den helt ljuvliga krämen. Tänka sig att min omtänksamma vän beställt den åt mig via nätet, då den tydligen inte är helt lätt att få tag på. Tack, kära vän! Känner mig så lyckligt lottad!

förskolan dag

Dagbok, Finaste barnen, Leia, Leon Permalink4
I förra veckan firades förskolans dag och vi föräldrar bjöds in för att var med och fira. Förskolan hade även vernisage av mycket av det barnen skapat under året. Temat för det gångna året har varit "naturen i närområdet". Först kom alla fem avdelningarna ut till oss väntande föräldrar på gården. De äldsta barnen, Leias avdelning, fick äran att inviga utställningen och klippa bandet. Efter en lång diskussion på Humlan om vem skulle få klippa bandet, hade barnen kommit fram till att ALLA skulle få klippa! Härligt med deras rättvisetänk ;-).
Å, härmed förklaras utställningen invigd!!!
Efter en liten konsert av alla barnen, gick alla utom Leias avdelning in till respektive avdelning. Humlorna som ju bara har några veckor kvar på förskolan sjöng några extra låtar och sen fick dom en efter en komma fram till fröknarna och ta emot ett diplom och sin porfolio. Det var inte utan att man fick sig en liten tår i ögat. Tänka sig att skolan närmar sig för vår "lilla" tjej!
Sen gick vi också in. På alla avdelningar var det mingel och det bjöds på cider/juice och salta pinnar. I matsalen hade de gjort fina montrar med bilder och text om deras upplevelser i naturen. Jag passade på att överlämna presenterna som vi samlat till. Till Leias fröknar blev det ett varsitt presentkort á 500:- till Kumla herrgård, samt en blomgrupp. Leons fröknar fick också en varsin uteblomgrupp. Det blev totalt 9 st som jag gjorde i sista sekund innan det började kl: 15 :-P
// En stolt mamma ♥
Till top