madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

dagens magstatus uppdaterat

Dagbok, Me, myself & I Permalink1
Får börja med att tacka för de gulliga krya på dig kommentarerna. Mår bättre idag, till skillnad från igår. Har fortfarande sviter från igår, men mår bättre för att jag nu äntligen vet vad det antagligen är som spökar i min kropp. Igår som sagt var det bra till en början. Sen när jag efter liiite lunch skulle gå pch lägga mig inför natten så satte magen igång. Det är väl de ända magproblem jag inte haft, diaréer. Fyyy, f**n så hemskt. Två timmar senare efter magkramperna från helvetet, kröp jag ut från toan och la mig utslagen på soffan. Ja, ingen vidare trevlig historia, men efter det ramlade poletten ner. Magvirus! Fick även höra från flera håll att det går magvirus som man har svårt att bli av med. Har nämligen inte kunnat se nåt samband med alla mina så olika symtom som hållt på så länge. Men tydligen är det svåra att bli av med och det börjar om på nytt. Så det som jag trodde var gastrit hänger nog ihop med illamåendet, kräkningarna, tröttheten och febertopparna ändå. Är fortfarande väldig orolig i magen och jag hade visst lite feber när jag kom till jobbet igår, men det känns åndå bättre när man antagligen vet vad det är. Tog ett CRP på jobbet igår också, men det visade inget, vilket ju tyder på virus och inte bakterier. Hoppas nu iaf att det är det sista "skiten" som är på väg ur min kropp nu, BOKSTAVLIGEN ;-).
 
Nä, nu har jag lite att förbereda inför resan till Öland imorgon. Blev just påmind av Jon om att det faktiskt redan är torsdag imorgon, har gått i min egna lilla bubbla ett tag. Måste börja packa, fixa barnens påskägg och borde även åka och tvätta av bilen lite. Lite trevligare att hoppa in i en ren när man ska spendera så många timmar i den. Jag kommer hem redan på sent på söndagkväll igen. Men Jon och barnen stannar på Öland ytterligare i en vecka och jag ska få några otroligt sköna dagar ensam hemma igen. Det var ett år sen sist och det känns otroligt lyxigt att få denna möjligheten igen. Det känns så skönt också att det inte går nån nöd på resten av famlijen under tiden. Barnen har längtat och tjatat länge om farmor och farfar och Öland. Jag ska jobba, men det blir bara två nätter då måndagsnatten faller bort pga röd dag. På måndagen har jag bjudit hem till pysselträff hemma hos oss. Får se hur många som kan med tanke på att det är påsk, men några blir vi iaf. Sen har påbörjat en lång lista med saker som jag vill få gjort under veckan. Hoppas att kroppen är pigg igen och orken tillbaka, annars kommer jag känna mig lite frustrerad. På fredagen sen bjuder jag nog hem några tjejer på middag. Det passar inte helt perfekt igentligen, men man vill ju passa på att hinna med så mycket som möjligt. För på lördagmorgon sen så börjar ju det stora scrapeventet som även håller på på söndagen. Ska bli så kul! Det kommer nog gå en hel del tid till det också nästa vecka. Packa, skriva ut bilder etc =D.
 
Nä, nu så får fröken sätta fart. Återkommer senare med bilder från Leias kalas!
// Helena

God måndag

Bloggar från min iphone Permalink3

God morgon. Måste säga att jag är glad att denna helg är över! Ja eller egentligen att jag mår bättre idag. Det var ingen helg som jag helst minns. Jo, Leias kalas förstås! Som tur var gick det bra lagom tills alla barnen gått hem. Kände lagom när kalaset började att jag kände mig konstig. Men det var som sagt tre timmar senare som ett extremt illamående slog till, IGEN! Nämnde aldrig det på bloggen men drabbades av detta för 1,5 vecka sen också. Ett dygns illamående, två kräkningar och väldigt ont i kroppen. Har sen dess haft besvär med magkatarr och trodde ev att det berodde på det. Den här gången kräktes jag aldrig, tyvärr! Hellre det än att må illa. Den här gången slog febern till istället. Frös och svettades om vartannat hela natten och var lagom matt på söndagsmorgonen. Kändes ju inte jätteroligt att Jon skulle iväg och jobba även på söndagen, något som inte gick att ändra på. Bara att kämpa sig upp och ta tag i de mest basala behoven. Tack och lov att Jon kom hem vid 14 igen så jag kunde gå och lägga mig och koppla av ordentligt. Tack också till mamma som kom och tog Leia till simskolan så Leon kunde vara med sin pappa. Allteftersom söndagen gick försvann illamåendet men mattheten bestod och jag blev liggandes hela em och kvällen. Vaknade sen i natt av att ryggen värkte nåt så vansinnigt. Var stel efter att ha legat så mycket. Ja, det är tur att man inte blir sängliggande så ofta ;-). Idag är det bättre, fortsatt öm i magen och lite matt men ändå på benen. Har kämpat mig iväg till tvättstugan nu på morgonen efter lämning. Ska få det gjort och röja lite efter kalaset och helgen. Orkade som sagt ingenting efter det var avslutat. Kalaset var iaf jätte lyckat och Leias kalas kommer att få ett alldeles eget inlägg med lite positivare vibbar.
Trevlig måndag!

Trevlig helg

Bloggar från min iphone Permalink2

Härligt med fredag igen! Vi har just gjort som mååånga andra av svenska folket, nämligen ätit tacos till middag. Barnen pep just upp på Leons rum för att kolla färdigt på Barbiefilmen de började titta på innan maten. Den kom med posten idag, tack så mycket Gittan. Leia hälsar och tackar. Nu blir det snart att inta soffan och barnen ska få sitt efterlängtade fredagsmys, en av veckans höjdpunkter. Tror däremot inte att de blir så långlivade ikväll, de är trötta efter hela veckan på dagis och lär nog somna i soffan.

Jag ska försöka hinna med att plocka fram och förbereda de olika pysselmomenten till Leias kalas imorgon. Det fick bli en sista pysselrelaterad shoppingtur även idag. Åkte till Farsta och Panduro och handlade lite småsaker till. Tror tjejerna och jag med för den delen, kommer få en toppendag imorgon. Jon ska jobba hela helgen, men som tur är ställer mamma och pappa upp och tar Leon under tiden. Har lovat Leia att lillbrorsan inte ska få förstöra den här stunden för henne.

Här kommer lite påskiga bilder. Den här fina kycklingen mötte mig på Leia avdelning när jag kom idag. Fick med glädje höra att det var Leia och en kompis till som pysslat den alldeles själva med recycling-material från avdelning. Kan bli annat än stolt!
Kram & trevlig helg!

Till top