madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

måndagsuppdatering

Dagbok, Scrappat Permalink1
Börjar kännas som en rutin det här. Att slutet av veckan och helgen bara springer iväg och jag inte hinner uppdatera bloggen förrän måndag fm. Men det gör väl iof sig inte så mycket. Är bara glad att jag hinner dokumentera överhuvudtaget. Så här kommer en lite sammanfattning om vad som hänt sen sist ;-).
 
Torsdag
Efter lunch så åkte jag och Sassa som sagt ut till Näsby slott där vi mötte upp resten av kollegorna. Vi hann med en kort stund i konferensrummet innan vi gick till det viktigaste med denna sammankomst. Att bara vara tillsammans och ha det bra ihop =). Vi hade yoga som vår sjukgymnast höll i, sen hade vi lite egen tid en stund innan middagen.
Lite biljard och en fördrink innan middagen.
Lite suddigt, men här är mina snygga kollegor ;-)
Förrätt
Varmrätt
Dessert
Behöver jag säga att maten var fantastiskt!?
Vi var hemma vid 14 på fredagen. Jag var helt slut när jag kom hem trots att jag suttit still och nästan ätit oavbrutet i ett dygn. Tog en kort vila innan jag hämtade hem barnen och Saga som skulle sova över hos oss. Installerade barnen med fredagsmys efter maten, Jon åkte ut på kvällspass och jag började bråka med skrivaren. Förberedde lördagens scrapträff i sista sekund om vanligt och fick inte datorn att samarbeta med skrivaren och jag höll på att ge upp att skriva ut mina foton. Har dock väldigt svårt att ge mig, så efter tredje "ge-upp:et" löste det sig då jag laddade hem nya drivrutiner, trots att datorn sa att alla aktuella drivrutiner fanns....morr. Huvudsaken var att jag fick ihop allt och min packning. Jon kom hem lagon när jag skulle gå och lägga mig och kände sig riktigt risig. Jag som kände mig rätt trött och less efter att strul erbjöd mig att hoppa över träffen, men det tyckte han inte var nödvändigt.
Lördag och Jon hade legat med feber hela natten så jag ställde verkligen in mig på att stanna hemma. Hade min ensamma magsjukedag tillsammans med barnen färskt i minnet, en sån där sak som man inte önskar sin värsta fiende. Men Jon tyckte promt att jag skulle åka, han skulle göra så lite som möjligt med barnen och jag var ju trots allt bara ett samtal hemifrån.
Var på Fältöversten, Karlaplan strax efter 9 och mötte upp Karin och Helene (från SWE-teamet) och även Anna som jag alla träffade senast i Annexet. Det brukar vara 100 personer på denna träff men idag var vi bara dryga 50, då det var lite tätt inpå senaste träffen som samordnas av samma arrangör. Jag var inte på världens mest kreativa humör, men är glad att jag inte längre känner mig stressad vid dessa tillfällen att skapa massor. Gjorde iaf fyra LO:er, alla till förmån för SWE och kommer upp här när det publicerats där.
Så här kan det se ut i det kreativa kaoset! Kan visa en sida som jag är otroligt nöjd med och som publiserades i lördags på SWE-bloggen efter en scraplift. En scraplift är ett scrapmoment där man inspireras av ett annat scrappat alster. Man kan antingen göra en CASE (copy and steal everything) eller så plockar man gobitar man gillar och inspireras av, såsom upplägg, stil, dekorationer etc. Här är min lift.
Kom förresten just på att jag visst kan visa en av de jag gjorde i helgen. Den skulle nämligen varit publicerad tills idag, och det har jag glömt! Ja, ja man kan inte tänka på allt. Den är skapad efter måndagsskissen, som är denna idag.
Skisser kan man också tolka på olika sätt. Man kan plocka delar, vända på den och byta ut element. Men jag brukar ofta göra mina LO:er väldigt likt som ni ser.
Söndag är som vanligt en fartfylld dag. Vi började dagen med att gå och besöka barnens förskolas klädbytardag. Vi gjorde några fynd! Leia fick nya regn/vindkläder till nästa storlek och Leon fick nya sommarsandaler och en badrock som han blev väldigt stolt över. "Det är ju en sån som du har mamma"! Vidare till Leias dans, jag och Leon for runt och gjorde lite ärenden under tiden. När vi kom hem gick Leia över till Saga och Leon bjöd över sin kärlek och kompis Ebba på lunch- och lekdate. De bjöds på pannkaka efter Leons önskemål och de lekte jättebra i några timmar. Leon börjar allt oftare och tjata om att han vill leka med kompis!
Jon låg mest hela söndagen, även om han kände sig bättre denna dag. På em sen var den det simskola och på kvällen sen försökte jag ta ett par timmar att plocka undan allt efter helgen och dammsög. Det blev raka vägen i säng efter att barnen sov och räkningarna var betalda.
Måndag idag och vi vaknade pigga och glada allihopa! Leia var dock lite besviken att det inte blev nån strejk och att hon inte fick ta med matlåda =). Vi åt frukost hemma och jag gjorde mig redo för en powerwalk efter lämning. Jag har nämligen motionerat hela natten och kände mig så laddad idag. Har sprungit, cyklat och gått i mina drömmar i natt och jag var tvungen attt testa om det gick lika lätt irl. Det gick riktigt bra då det var ett tag sen. Tog Norrbyvarvet på 7 km och var runt på 55 minuter.
Nähä, nu måste jag hasta in i duschen om jag ska få nåt mer gjort innan sängen kallar. Gud, va tiden springer iväg när man sätter sig vid datorn. Detta inlägg tog mig nästan 1½ timme med text, fotografering, redigering och bilduppladdning. Dvs det ligger en hel del tid bakom bloggandet.

Ha en fin dag i vårvädret!
// Helena ♥
 

Mot Näsby slott

Bloggar från min iphone Permalink1

Det blev bara att hem å vända ett par timmar i sängen idag. Nu är jag och Sassa på väg igen, mot Täby och Näsby slott där vi ska övernatta med jobbet. Vi ska väl få lite gjort, men framförallt ska vi ha mysigt tillsammans, äta gott och så.

Hade en riktigt mysig stund på altanen efter att jag vaknat. Frukost i solen :-). Tänk vad man längtat efter det här!

Tisdagen

Bloggar från min iphone Permalink1

Det blev en fullspäckad tisdag! Efter en rätt så seg måndag var jag idag fylld med energi. Så det var bara att ta tillvara på den! Har städat igenom hela huset, tvättat fyra maskiner men framförallt har jag lagt krutet på Leons rum. Har rensat ut lite leksaker och böcker och dammtorkat varenda pinal i hans rum vilket verkligen var välbehövligt. Det är så skönt när man kommer igång och allt bara går av farten. Hade knappt ro att gå och lägga mig efter lunch. Det blev en timme iaf innan jag var på dagis vid 15 för att se Leias avdelnings teateruppsättning. De hade gjort en pjäs av en bok som de läst och själva varit och sett som teater, "Zenobia tappar bort sig". Alla barn var med på ett eller annat sätt. Leia hade inga repliker men spelade en ballerina som uppträdde på en cirkus. Dom var så duktiga allihopa och all rekvisita hade de som vanligt gjort själva. Efteråt hade de lite show till olika mello-låtar. Vi tog med oss Saga hem och barnen lekte ute medan jag städade färdigt. Jon grillade hamburgare när han kom hem, så gott. Jag hann lagom färdigt med det jag tänkt mig tills det var dags för läggning och sen dags att jobba. Det blir extra skönt att komma hem och lägga sig imorgon efter allt jag styrt med idag :-). Avslutar dagens summering med en härlig bild på tjejerna som lade sig och solade och läste bok i kvällssolen ikväll :-).

Till top