madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Sköna söndag

Foto, Hemma hos oss Permalink4
Mmm, vilken skön söndag så här långt. Det är visserligen bara jag och Leon hemma, men det är inte fy skam. Leia sov kvar hos Moa som hela familjen var på middag hos igår kväll. Jon åkte likt igår och jobbade tidigt imorse. Leon sitter klistrat framför en av hans KISS-DVD:er vilket betyder lugn och ro för mig =). Hade även stund på eftermiddagen igår då det låg ett stillsamt lugn över hemmet, då jag liksom nu satte mig vid datorn en stund. Fick en idé att jag skulle göra två collage till Leons rum då jag hittade två röda ramar som jag köpte när hans rum var nytt. Fortsatte att experimentera med collage-funktionen i Picasa och fick till ett collage igår och så har jag gjort ett till nu. Det blev ett med månadsbilder på Leon hans första år och ett med månadsbilder efter säsong. Så här:
Skrv ut på fotopapper och ställde dessa inramade på tavellisten över Leons säng. Älskar de röda accenterna i hans rum. Så här blev det.
Imorgon är en ny vecka igen och då ska jag ta tag i och visa lite vad jag pysslat med när det varit så tyst här. Fredag och lördag har jag jobbat som en galning för att få ordning på hemmet igen. Tog hela fredagen till att putsa alla fönster efter att målarna var fördiga. Det hade ju runnit målartvätt på alla fönster så det var ett måste. Men nu är det gjort och då var det ju bara att passa på att sätta upp lite nya gardiner och piffa om fönsterna inför hösten. Fortsatte att städa det sista igår och nu är det så fint här igen. Och då kommer plötsligt inspirationen tillbaka. Löjligt vad jag blir negativt påverkad när det är rörigt omkring mig. Har även fått upp det jag pysslade på träffen förra helgen. Så håll tillgodo så kommer det här inom kort. H
 
Ha en skön söndag!
// Helena

Finfint besök

Leia Permalink2

Har det bästa sällskapet man kan tänka sig här på jobbet i natt. Världens finaste Leia ligger och sover på en madrass intill mig. Hon var så nöjd och glad att hon äntligen fick följa med. Hon har länge frågat om hon inte kan få följa med och sova över. Tyckte att det passade alldeles utmärkt just idag till frökens stora lycka! Hon verkar ha en förkylning på gång och jag tyckte hon kunde vara hemma med mig i morgon. Men för att Jon ska slippa vänta in mig hemma så fick Leia följa med mig istället. Jag hade ändå inte tänkt att sova nåt speciellt imorgon. Har ett späckat schema för att försöka få ordning på hemmet igen. Målarna är nu färdiga med fönstren så nu ska det putsas fönster, sättas upp gardiner och storstädas överallt.

Ha en bra start på helgen!
// Helena

Jag vann!

Hemma hos oss Permalink0

Ha, ha! Jag vann kampen mot tvättkorgen! Äntligen är den tom! Kanske inte så många minuter till men ändå! Hade tydligen kommit lite efter med tvättandet och har kämpat som en galning senaste dagarna för att komma i kapp. Med en son som just slutat med blöjor blir det ju inte direkt mindre tvätt, och kissiga kläder är ju inget man lägger i tvättkorgen direkt. Men han är jätte duktig, idag hade det inte varit några olyckor alls på dagis. Istället kom han hem med blöt sand på sig från topp till tå, så nu ligger ytterkläderna i tvättmaskinen istället :-).

Till top