madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Leon 3 år

Leon Permalink4
Ett jätte grattis till världens bästa Leon på 3 års dagen! Hipp Hipp Hurra!
 
Mer bilder från vår kalasiga helg kommer snart!
 

Fredagsstatus

Hemma hos oss Permalink0

Då var det fredag och helg igen då! Härligt! Har sovit en liten stund nu på morgonen här i soffan. Men nu är det bara köra igång. Håller på att tvätta en omgång i tvättstugan samtidigt som jag städar undan det värsta här hemma. Så snart tvätten torkat ska jag åka iväg och handla. Måste handla inför dubbla kalas i helgen samt ordna med Leons present.

Status i badrummet är som följer. Jon har äntligen bilat färdigt. Nämligen den delen kring duschen som var fuktskadad samt bilat upp båda golvbrunnarna och röret imellan dem. Sen är elen dragen och plyfa och gips kommer nu upp på väggarna. Så arbetet går sakta framåt.

Mot tvättstugan och sen affären! Trevlig helg!!!
Helena

Veckan som gick

Dagbok, Finaste barnen, Hemma hos oss Permalink2
Hej alla fina där ute!
Förra veckan hade vi finfint och efterlängtat besök hemma hos oss, varpå tystnaden på bloggen. Mamma/ farmor/svärmor Mona kom på besök på onsdagseftermiddagen till barnens stora lycka! I nästan en vecka hade de dagligen frågat när farmor skulle komma och hur många dagar det var kvar, sötnosar. Leon var hemma redan på tisdagen då han hostade så dant, och Leia blev hemma på onsdagen och sen var de lediga resten av veckan. Båda var rejält förkylda och hostiga, men framåt helgen så var de pigga igen. Vi åkte in och hämtade Mona vid bussen till kl: 15. När vi kom hem blev det paketöppning då Leon blev firad i förskott!
Världens snällaste farmor hade givetvis med en present även till Leia. Senaste boken om Pettson och Findus!
Leon var i eld och lågor och fick förutom dessa fina piratkläder med tillbehör en bok.
Leon som ska ha kalas på söndag planerar att ha dessa kläder på sig då. Vi har skrivit att barnen får klä ut sig om de vill. Tyckte det passade lite bra då det är Halloween. Vi får väl dock se hur länge han har sina fina piratkläder på... Lille herrn har nämligen börjat få väldigt bestämda åsikter om vilka kläder som är bra och inte.
 
Jag åkte och jobbade till kvällen och när jag sen skulle gå och lägga mig på torsdagsmorgonen startade Mona och barnen ett pepparkaksbak. Det gick så bra och tänka sig att Leon satt med hela tiden och "bakade upp" halva degen. Det var mysigt att ligga och lyssna på dem tills jag somnade.
På eftermiddagen åkte vi en sväng. Jag hämtade ett paket med vinterskor till Leia och sen åkte vi till port73 där vi köpte en pumpa, lite mat och sen avslutade vi med en em-fika på mysiga Chilla. (De mindre bilderna är mobilbilder, varpå den sämre bildkvalitén).
På fredagen var vi hemma hela dagen. Vädret vi bjöds på var ju inget vidare direkt. Mulet och småregningt i dagarna fem. Men när jag sovit en stund tog vi iaf en tur ut på em. Vi packade med oss varm choklad och gick upp till "Leias skog". Hon fick visa oss vart hennes förskolegrupp går varje tisdag och vad de brukar göra där. Det var uppskattat av oss alla fyra och det var sen skönt att komma in igen. Jag for iväg till affären när Jon kommit hem och Leia gick iväg på ett pyjamasparty på kvällen. Det blev sen en tidig kväll för oss alla vilket var skönt, sov bara ett par timmar torsdaf och fredag vilket satte sina spår.
 
Lördag sen och vi planerade en utflykt. Vi var mer eller mindre tvungna då Jon skulle bila färdigt i badrummet då. Jag och Leon åkte först till tandläkaren på morgonen för den blivande 3 åringens permiärbesök. Trodde först att jag skulle få ställa in tiden i sista sekund, då det mesta var stök med Leon på morgonen. Men som i ett trollslag vände allt precis innan vi åkte. Det slutade med att det gick toppen och Leon vill nog komma dit igen snart. Han fick ett fantastikt bemötande och efter att de tittat på tänderna fick han fiska fiskedamm! Men kan ni tänka er, det var inget godis i tandläkarens påsar?!
Skönt att det blev en så positiv upplevelse! Väntade mig det värsta där ett tag. Vid strax efter 10 var vi hemma igen och hämtade upp Leia och Mona, och sen åkte vi mot Södertälje och Tom Tits experiment som blev dagens utflykt. Ett ställe som jag absolut tycker är värt ett besök för er som inte varit där. Där finns det mycket spännande för både stora och små. Denna dag blev det självklart på barnens villkor och tyvärr blev det aldrig läge att gå på "Bodies of the world" utställningen som är där just nu. Hoppas däremot att få se den vid ett annat tillfälle, den pågår där tom 28/11. När vi väl kom till översta planet var det en lång kö dit och det kändes inte aktuellt att stå i kö denna dag. Leia blev också lite besviken när jag väl förklarade vad den handlade om. Hon har likt mig fått ett stort intresse för människokroppen!
 
En av fördelarna på detta ställe för barnen är att här får man trycka, dra, pilla på att ALLT! Det är liksom det som är meningen!
Tom Tits oktober 2012
Tom Tits januari 2010
Leia  - NU!
Leia - DÅ! Knappt 3 år och nybliven storasyster!
Denna lille man var då världens lugnaste lilla bebis som låg så fint i sin vagn hela den dagen. Minns denna söndag med familjen med värme i hjärtat!
DÅ!
Vi var alla ganska möra när vi åkte hem efter fyra timmar tror jag. Det blev nämligen ganska mycket folk efter ett par timmar och man blir ju rätt trött av alla intryck. Leia var nog piggast av oss och henne lämnade vi av hos Moa på vägen hem. Jon och Mona lagade en favorit i repris till middag, lammgryta. Det blev även en lugn och lite annorlunda lördagkväll. Vi var nämligen delvis utan el, efter ett litet missöde efter att elektrikerna varit på besök på morgonen. Så vi hade inget ljus i köket eller vardagsrummet och heller ingen TV. Mysigt på ett sätt, det blev nämligen mycket levande ljus och sällskapsspel istället. Vi gjorde dock misstaget att spela Alfapet. Inget partyspel direkt vilket resulterade i att alla blev trötta och somnade snart. Själv låg jag i sängen och kollade på TV i telefonen till kl: 24. Tack och lov för iphonen!
 
På söndagen efter frukost åkte vi över till mamma och pappa. Jon skulle nu för förhoppningsvis sista gången bila färdigt i badrummet. Det passade ändå ganska bra eftersom pappa skulle börja mecka med vår bil. Vi fikade och passade på att skära till vår pumpa. Tänkte det skulle vara en rolig grej att göra med barnen, men insåg att det inte var så lämpligt eftersom det krävde vassa knivar. Leia var iaf med och ritade ut själva ansiktet och avr sen väldigt nöjd när det stod lysande på vår farstukvist på kvällen.
 Sen var det dags för Leia att gå på akrodans, för oss att äta lunch och sen åka och lämna Mona vid bussen. Efter det var det ett ända kaos och rännande resten av den dagen och det var där nånstans som allt började jäklas med mig. Både Jon och jag var helt slut på kvällen. Han somnade som vanligt tidigt men själv var jag vaken sent trots känslan av att vara helt slut. 
Världens snällaste pappa ängnade hela dagen till att fixa med bilen. Är så glad och tacksam för den hjälpen!!!
 
Kram
// Helena
Till top