madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Adventsmys

Bloggar från min iphone Permalink2

Underbart att komma hem efter jobbet nu på morgonen. Är så glad att jag kämpade som en galning igår för att få iordning hemmet i en mer vintrig skepnad. Adventsljusstakarna står i fönstren, juliga blommor står här och där och röda accenter överallt! Den perfekta inramningen är ju givetvis snön som faller utanför fönstret just nu. Frukost i soffan nu och mys på hög nivå en stund innan det är dags att gå och sova. I em ska jag på drop-in-fika med pepparkaksbak på Leons avdelning.

Ha en fin dag!

Here we go again

Leia Permalink2

Då var det dags igen då! Nu är det Leias tur att få vattkoppor. Det stämmer precis, då Leon insjuknade för två veckor sen. Man smittar visst som mest innan det bryter ut och inkubationstiden är 12-16 dagar. Även om det är lite jobbigt för Leia, så känns det rätt så skönt att få det överstökat. Vi har bäddat ner oss i varsin ända av soffan och jag försöker sova lite om vartannat och Leia kollar på TV. Än så länge har hon inte jätte mycket prickar men är mer allmänpåverkad än Leon var. Hon har lite feber och är lite förkyld och rosslig.

Fortsättning följer

Lite sen sist

Dagbok, Finaste barnen, Hemma hos oss Permalink1
Hej kära ni!
Här kommer en liten uppdatering om vad som hänt här hemma sen sist. Det blev en intensiv avslutning av förra veckan. Var ju på en fantastisk utbildning onsdag och torsdag, verkligen givande! På onsdagen var ju jag och Sassa på IKEA efter och var inte hemma förrän sent då vi stannade och åt på vägen hem. Sen upp tidigt nästa morgon och ytterligare en dag på kurs, hem och vända för att sen åka och jobba till natten. Detta var en frivillig natt, hade fått ledigt om jag velat, men lite extra klirr är ju alltid välkommet. Sen på fredagmorgon efter jobbet åkte jag och pappa direkt till Motala på för att hälsa på familjen Ellison och nyaste tillskottet Vera, två veckor gammal. Det var så mysigt att få träffa henne och resten av familjen. Man blir ju lika förundrad varje gång man ser en nyfödd liten bebis, hur småååå kan dom vara? Var också verkligen nöjd över att jag åkte "ensam", då jag nu verkligen hann umgås med alla en liten stund och kände mig 100% närvarande. Barnen är också sugna på sin nya kusin och behöver inte vänta längre än 1½ vecka innan vi ska dit igen. Jag och pappsen åkte sen hem sent på kvällen, strax efter 23 och jag somnade som en klubbad efter att inte sovit nåt på dan.
 
Lördagen tillät en fantastisk sovmorgon ända tills kl: 10 hör och häpna. Hade nog lite att ta igen då jag knappt vaknade till en ända gång. Detta var möjligt då barnen sovit hos mamma på fredagen. Hon hade hämtat dem på dagis på eftermiddagen och även Saga och Noel sov över. Detta för att Jon skulle slippa behöva gå tidigare från jobbet även denna dag och för att han skulle kunna fortsätta i badrummet fredag och lördag. Å, ingen blir ju gladare än barnen om de får sova hos mormor och morfar. Badrummet gör stora framsteg, äntligen har det gjorts några moment som verkligen syns. Här började Jon kakla väggarna i början av veckan.
Nu är golvet klart och väggarna saknar bara några små bitar som syns på bilden, så nu saknas det bara fog och silikon. På söndag sen kommer elektrikern och installlerar belysningen som består av fyra spottar i taket och spegeln med led-belysning i, och på måndag kommer de och installerar nya pannan, sen kan vi börja knyta ihop säcken och få upp inredningen. Ett litet problem tillstötte dock igår. Jon ringde nämligen och hörde hur det gick med duschväggarna som var det ända vi inte hade fått hem än. Dom var inte klara för leverans och de kunde inte heller ge besked om när de skulle komma??? Sånt gillar man ju, så igår kväll var det bara att tänka om och kolla ut nya alternativ.
 
Lördagen gick sen till att komma i fas lite här hemma. Hade verkligen inte hunnit gjort nåt sen i början av veckan och detta syntes verkligen. Särskilt eftersom Jon stökar och skitar ner mer än vanligt nu ;-). Att mina IKEA-kassar från onsdagen fortfarande stod ouppackade innanför dörren på lördagen säger väl allt. Det blev handling, städning och tvättstuga och så var den lördagen över. Söndagen sen blev en riktig mysdag! Vid lunchtid kom Jessica (Jons kusin), Fredrik, Filippa och Amanda på brunch. De hade haft en Stockholms-weekend och var på väg hemåt Skåne igen. Det var riktigt trevligt att ses, då vi annars mest gör det då vi sammanstrålar på Öland. Till kvällen sen var det äntligen dags att få se den sista Twilight-filmen på bio. Jag och syster Jenny var i Sickla och såg Breaking dawn 2 och jag var inte besivken. Det är även den första filmen jag sett på bio vilket ju alltid är mycket häftigare. Innan var vi och åt lite på en italiensk restaurang intill, härlig avslutning på helgen!
 
Igår, måndag blev det sovmorgon för barnen. Tror inte jag gick från dagis förrän 9:30. Då gick jag direkt upp till Maggan för att hjälpa henne lite. De flyttar ju på lördag och har massor att stå i. Jag hjälpte henne att fota lite möbler och lade ut dem på Blocket. Hann även hälpa till med lite annat flyttrelaterat, fixa lunch mm. Ska även stå till min väns förfogande hela helgen och hoppas att flytten kommer att gå bra!
 
Hämtade barnen och frågade dem om de ville hjälpa mig att baka lite lussekatter efter maten. De ville dom gärna!!! För första gången i mitt liv hade degen svårt att jäsa och jag blev orolig att jag skulle behöva göra barnen besvikna. Ett snabbt samtal till Maggan igen, som gav mig lugnande expertbesked. Den behövde nog bara lite extra tid och värme. Och mycket riktigt, den kom till slut och efter en timme var det dags att börja baka. Klockan var då redan 19:15, Jon var på jakt och jag anade att det skulle kunna sluta i kaos. Men jag tänkte att vi kör så länge det går. Ramade in det hela med julmusik och glögg till Leias glädje!
 
Leia är verkligen en tillgång när man bakar nu för tiden, verkligen super duktig. Leon vet jag inte om jag kan säga detsamma om, men han är å andra sidan en härlig inspiratör ;-). Det blev tre plåtar med gula katter och de överlägset de godaste jag någonsin bakat. Detta var ju kul med tanke på att jag inte trodde det skulle bli nåt alls ett tag. Ibland blir de där nödlösningarna riktigt bra, så jag passar på att bjuda på dem då. Hade glömt att köpa kesella, så jag hade två ägg i degspadet istället. Sen hade jag ett extra paket saffran i, dvs tre paket på ett paket jäst, som jag hettade upp i det smälta smöret. Nästa miss var bristen på smör, hade bara margarin, det löste vi med en liten skvätt vispgrädde i mjölken. Sen hade vi rätt mycket socker, i receptet stod det 1,5 - 3 dl. Vi tog nästan 3 :-). Klockan sprang iväg och jag tyckte verkligen synd om Leon så var så trött vid klockan 20, men med god hjälp av Leia så hann vi klart till 20:30 och när kaoset lagom var ett faktum så lätt jag en varsin lussekatt innan godnattsagan bli räddaren i nöden. Vad gör man inte för husfriden ibland?
 
Ha en härlig dag!
// Helena
Till top