madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Härlig morgonstund, vernissage & helgplaner!

Finaste barnen Permalink4

God UNDERBARA fredagsmorgon!

Arbetsveckan är avslutad och ännu en dag med klarblå himmel och solsken är här! Det är bara omöjligt att dra ner persiennerna och försöka gå och sova! Känns som jag går på lätta, små moln så sömn känns onödligt denna dag. Lyssnar på somrig musik istället, dricker kaffe och far runt här hemma och grejar. Tänkte skynda mig att riva av lite städning nu på morgonen. Ska hinna uträtta några ärenden i centrum också och åka förbi mamma och pappa och hälsa mamsen välkommen hem från Grekland. Stackars mamma och Jennys semster blev inte riktigt som planerat då mamma blev diagnostiserad med dubbelsidig lunginflammation och väska på båda lungorna under semestern.

Igår hade barnens förskola vernissage och bjöd in alla föräldrar på förskolans dag. Min pappa som fortfarande är sjukskriven, kom också med. Som alla andra år då de haft sommarfest på dagis, så hade de en otrolig tur med vädret. Invigningen av utställningen började med sång på gården och bandklippning!  


Här får Leon syn på morfar och lägger i galopp-växeln!

Leia hand i hand med en kompis i sin absoluta favoritklänning som hon fick av gudfar Gunnar i 5 års present.

Trodde aldrig att Leon skulle gå med på att gå och sätta sig på bänken och sjunga efter att han hälsat på oss. Men ibland förvånar han oss!

De fem avdelningarna samlade och sjungandes!Det verkar ju som om vädret ska hålla i sig hela helgen och vi planerar en familjeutflykt till Gröna Lund imorgon. Vi har inte berättat om planerna för barnen än, men jag vet att det är någon som kommer att bli lycklig! Varje dag man frågar Leia vad vi ska göra säger hon nämligen,  "ÅKA TILL GRÖNA LUND?".

Önskar er alla en ljuvlig helg! Håll tummarna för Loreen på lördagkväll nu!
// Helena

Vår altan

Hemma hos oss Permalink5

Här kommer lite soliga bilder på vår underbara altan. Passade på att fota lite härom dagen när solen sken och allt var iordningställt. Jon byggde ju om baksidan helt förra året och jag har nog inte visat bilder sen det blev klart. Visst blev det fint? Älskar den diagonala trallen!
// Helena

Egentid + Maggantid

Me, myself & I Permalink3

I lördags släpptes två av "Söderbymammorna" ut på grönbete! Jag och Maggan hade en alldeles ljuvlig dag tillsammans bara vi! Jon som var ute på både morgon- och kvällspass  både fre, lör och sön, var väldigt mån om att jag skulle åka iväg och hitta på något på dagarna under helgen. Själv tycker jag inte att det gör något när han jagar så här på hemmaplan, nu var han på Sandemar ut mot Dalarö. Han är ju nämligen mestadels borta när vi andra sover. Men han låg på som sjutton i veckan att jag skulle planera nåt. Hörde med Maggan som jag inte hunnit umgås så mycket med på sista tiden, då hon just slutfört sitt examensarbete. Hon nappade direkt och vi började genast spåna om vad vi skulle hitta på. Vi bestämde att vi skulle åka in till vår vackra huvudstad som visade sig från sin bästa sida denna soliga dag. Vi hade massa olika planer på vad vi skulle hitta på, men bestämde inget utan åkte in lite planlösa. Extra lyxigt kändes det att vi fick skjuts både in och hem. Daniel körde oss in och Jon hämtade. Tydligen sånt man unnas när man är i stan så sällan =).

Vi hoppade av i Slussen, klockan började redan närma sig lunch och magarna kurrade. Vi gick in på en närbutik och köpte med oss lite picnik, en flaska bubbel låg redan kyld i min väska ;-). Sen tog vi färjan över till Djurgårn´. Det var verkligen en fantastisk dag! Solen sken, långhelg och massor av glada människor på stan som njöt av försmaken av vad som komma skall!

Vi hann inte gå långt ifrån färjan innan vi såg skyltar om att Parkteatern hade generalrepetition av "Fröken Fleggmans mustasch". Föreställningen hade nog inte hållt på så länge och vi slog oss ner på en filt i gräset och dukade upp. Det var riktigt underhållande och vi satt kvar i 1½ timme tills föreställningen var slut.Mätta och belåtna och lite mosiga efter en flaska bubbel flanerade vi vidare längs vattnet. Vi hann inte långt denna gång heller innan vi bestämde oss för att hoppa på en "Hop-on Hop-off-båt". Det är Stockholms sightseeing som erbjuder båtturer där man kan hoppa av och på på olika ställen i stan och sen få rabatt på olika sevärdheter i närheten. Vi valde dock att bara åka en rutt och njuta av vädret och varandras sällskap. Vi hoppade som sagt på på Djurgårn´ vid Vasamuseet, sen åkte den till Skeppsholmen. Stadsgårdskajen, Slussen, Slottet, Nybroviken och tillbaka till utgångspunkten. Turen tog en timme och var väl värd sina 80:-. Den båten vi åkte var förövrigt den båten som de europeiska kungligheterna åkte i på Victoria och Daniels bröllop.


På land igen så tog vi en promenad och hamnade sen på Villa Gothems uteservering. Här åt vi en supergod middag och fortsatte att prata, prata, prata! Så otroligt lyxigt att få prata ostört för ovanlighetens skull.
Efter att par timmar i eftermiddags solen var det dags att tänka på refrängen. Vi promenerade till Dramaten där Jon och barnen hämtade upp oss. Otroligt nöjda med dagen åkte vi hemåt, Jon åkte iväg på jakt och jag och barnen hade lördagsmys innan sängen ropade! Får verkligen tacka min omtänksamme sambo som verkligen vet vad vi kvinnor/mammor behöver utan att vi ens vet om det själva!

// Helena 


Till top