madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Vad har vi gjort sen sist

Dagbok Permalink0
Det blev visst ingen uppdatering här om kvällen. Fastnade framför fotbollen när väl barnen somnat, har följt fotbolls-EM rätt så friskt trots Sveriges dåliga insats. Sen blir det inte så mycket av kvällarna längre. Barnen har redan gått in i några slags sommartider och är vakna mycket längre än normalt. Ändå har vi dragit ner på Leon middagslurar, han blir väckt efter 45 minuter på dagis nu, annars somnar han aldrig om kvällarna. Det är väl dags att sluta sova middag för honom nu till sommaren kanske. Det är ju dock väldigt skönt med denna stund då lugnet lägger sig och vi andra i familjen kan pusta ut ;-). 
 
Det har varit en hektisk vecka på nöjesfronten, vilket ju alltid är trevligt! I tisdags var jag inne och jobbade dag på jobbet för att få lite introduktion inför kommade vecka. Normalt sett hade jag ju gått på semester igår, men i år har jag valt att jobba en vecka till för att få ledigt en vecka till i augusti. Men avdelningen är nu stängd så jag ska vara ute på vår mottagning på Sabbatsberg istället. För att det inte ska bli allt för förvirrande med allt nytt för bara några dagar, har jag fått administrativa uppgifter. Så i tisdags fick jagutbildning i att registrera och boka remisser. Det kommer ju mängder med remisser till våra specialister varje dag som ska registreras, bokas in och patienter som sen ska kallas, ska bli lite roligt att göra något annat för en vecka. Efter jobbet på tisdagen träffade jag Jenny på stan. Vi tog en fika, kollade lite på rean och hamnade sen på Taboli, en libanesrestaurang, otroligt gott och mysigt. Vi satt och pratade och åt i fem timmar! Det är lika härligt varje gång vi ses på tu man hand. Det blir inte så ofta längre, men det känns som igår varje gång vi ses. Man fortsätter bara där man avslutade sist.
 
På onsdagskvällen var det Jons tur att gå ut och roa sig. Då var det Nacka trä som bjöd på Gröna Lund för hans frima och några till. Det fokuserades nog mest på ök och -kamp så Jon hade med sig en hel hög med gratiskuponger på fria åk och mat/dryck, så det blir nog en tur till innan säsongen är slut. Mamma kom och sov över och var barnvakt tills Jon kom hem då jag jobbade min sista natt i onsdags. Jag blev ledig torsdagsnatten då jag jobbat extra på tisdagen och vi ändå inte hade några patienter.
 
Så på fredagen (igår) fick barnen vara lediga. Det var ju en superfin dag, så vi åkte till stranden med Maggan, Max och Ebba. Var på Krokodilbadet hela dagen och svängde förbi affären på vägen hem. Skyndade genom duschen, laddade om de sluttömda batterierna och for in till stan igen. Där det var lite sommaravslutning med kollegorna på Pontus by the sea. Trevligt och gott, men efter en drink på nästa ställe kände jag mig nöjd och vände hemåt. Hamnade dock i soff:an när jag väl var hemma och kom inte i säng förrän klockan var lver 1, tur och skönt för mig att barnen sov till 8:30 i morse :-).
 
Idag, lördag, jobbar Jon och vi håller oss hemma i rusket. Leia har en kompis här och jag tror vi stannar hemma och myser hela dan. Till morgondagen hoppas vi dock på bättre väder för då ska jag och barnen på vårt årliga Skanskenbesök med Jempa och barnen. Men till kvällen blir det först grillning och visst är väl fotbollsfinalen ikväll?
 
Ha en fin helg!
Kram Helena

Scrapppat

Dagbok, Scrappat Permalink0
Det är ju verkligen helt fel säsong för att scrappa. Jag har verkligen en hobby som är säsongsanpassad. Kommer liksom inte ens på tanke att sätta mig och pyssla när solen skiner och allt lockar en ut. Men så i måndags så var barnen på dagis, jag skulle gå på att jobba till natten och regnet bara vräkte ner på förmiddagen. Då plötlsigt så slog tanken mig. Nackdelen när man skapar så sällan är att man är otroligt trögstartad, men har ingen koll på grejerna och det blir lätt att man bara gör lite på rutin. Tycker att kreativitet och inspiration triggar sig själv och ju mer man håller på, desto mer idéer poppar upp. Sitter just och funderar på om jag ska ta med mig pysselsakerna till Öland i sommar. Det kan vara lite mysigt om kvällarna, men samtidigt vet jag ju att det inte blir nån vidare egentid på somrarna, då barnen brukar ställa om dygnet och vara vakna mycket längre. Då kanske det bara blir en stress att man borde bara för att man släpat dit alla sakerna och man tänker att man borde. Ja, vi får se helt enkelt, kanske får utrymmet i bilen avgöra. Det brukar bli rätt så fullt innan vi är på väg.
 
LO: "Prinsessan LEON"
 
Nähä, nu ska jag ta tag i att skura av golven. Sen är det hög tid att gå och sova en stund. Tänkte faktiskt försöka lägga mig och sova i solen på altanen en liten stund idag. Solen skiner från en klarblå himmel och det är bara att passa på att ta tillvara på den. Ikväll sen när barnen somnat så ska jag passa på att uppdatera lite mer.
 
Ha en fin dag!
//Helena

Dagens fix

Hemma hos oss Permalink1

Fy, va jag sov dåligt idag. Var så trött, men vaknade ändå var och varannan kvart. Det är väl lite mycket i huvudet kanske. Det är alltid så mycket som ska fixas och ordnas med så här års innan semestern. Direkt efter att jag vaknat åkte jag till centrum för att handla sommarpresenter till Leia och Leons fröknar. Det blev rosa bubbel inslaget i lite cellofan och en fint kort. Skyndade hem och gjorde iordning en korg för att vara på dagis vid 15. Ville hinna träffa så många som möjligt innan de börjar gå hem för dagen. Tyckte det passade extra bra att överlämna dem idag då de haft midsommarfirande på dagis. De blev som tur var jätteglada och det är alltid lika kul att visa dem sin uppskattning.
image description

Efter hämtning tog vi en snabb tur upp till Länna. Ville kolla på nya gardiner till köket. Tog välbehövligt ner de andra häromdagen. Efter bullbak med barnen då Leon gått loss med degen var mina vita gardiner allt annat än rena. Hade panlegardiner som hängde där och nu ville jag hitta hissgardiner till sommaren. Det är rätt så opraktiskt att ha den där längden hängandes där när man springer ut och in genom altandörren. Hittade enkla, beiga på Hemtex på rea dessutom, 79 :- /st. Som hittat! De kunde ju ha varit 10 cm längre så hade det varit perfekt, men det får duga. Tycker att det blev ljust och mer luftigt.
image description
image description
(Lite mörka bilder, fotade med mobilen).

Nu är jag på jobbet och kör sista natten för veckan. Imorgon blir det lite förberedelser inför midsommar. Min plan är att åka och handla direkt imorgon bitti och sen förbereda lite mat. Sen åker vi till Torpön tidigt på fredagmorgonen!

Glad midsommar!
// Helena

Till top