madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Lilljul

Dagbok, Leia, Leon Permalink1
Igår var det dags för den traditionella lilljulen. Vartannat år då vi inte firar tillsammans med min familj, brukar vi ses tillsammans med mamma och pappa och syster Jennys familj. I år skulle vi i och för sig firat "Adolfsson-jul", men eftersom mamma och pappa följer med Lindståhlarna upp till fjällen, drar vi till Öland detta år med.
Barnen fick först i sig lite mat, sen var det vår tur. Först förrätt som bestod av sallad a´la julskinka som mamma gjort. Jättegott och ett tips till alla som vill ha nåt fräscht på annandag jul men ändå äta lite resten. Ta lite fräsch sallad, julskinka och ex valnötter och rör i hop en dressing av senap och gräddfil - mums! Efter förrätten fick barnen sina julklappar och det blev succé för dem alla fyra.
Leia fick en one-piece av mormor och morfar som hon önskat sig så länge, samt ett scrapbookalbum. Å, av kusiner så fick hon ett Friends-lego som hon också önskat sig.
Leon blev också lycklig då han fick både ett trumset och en ny KISS-box med 4 nya DVD.er i.
Saga och Noel blev också nöjda över sin klappar. Noel fick ett PS-spel och Saga photopearls. Härligt med nöjda och glada barn =).
 
Idag har varit en hektisk dag! Har en lång lista med saker jag behöver få gjorda innan vi åker på fredag. Har betat av en hel del, men minst lika mycket återstår. Får försöka klämma in lite varje dag när jag sovit, då jag nu jobbar mina sista tre dagar innan 2 veckors ledigt!
 
// Helena

mer julpyssel - 3 advent

Hemma hos oss, Pysslat Permalink2
Då var det söndag igen och ännu en pysslig dag är till ända. Som ni säkert märker är julen en favorittid på året för mig. Älskar alla dessa förberedelser som många bara finner stressande. Tycker att det tvärtom är avkopplande att få baka och dona. Idag fick vi möjligheten att ta igen den julpysseldagen som blev inställd för ett par veckor sedan pga magsjuka. Vi var hemma hos min otroligt pyssliga vän Sara. Folk som tycker att jag är pysslig, så är jag ingenting i jämfört med denna tjej! Kika gärna in på Saras inspirerande blogg, där hon nu bjuder på en julkalender.
 
Jag tog fm till att slå in alla klappar och em till att baka och göra julgodis. Med denna dag var två till av "Söderbymorsorna", nämligen Linn och Lotta.
Linn jobbar med sina fotoalbum.
Lotta syr på ett lapptäcke och virkar kakor.
Och pysseldrottningen gör lite av varje som säkert snart syns i hennes blogg.
Här är lite inspirationsbilder från Saras fina hem.
Efter god och julig lunch intog jag Sara kök och hann med en ny sats saffransskorpor, chokladkola lite och rockyroad.
När detta var avklarat var klockan nästan 16 och det var dags att avsluta för dagen. Hade lite annat att få uträttat också. Nämligen att åka och köpa en tvättmaskin/torktumlare. Har kollat en del och visste vad vi skulle ha, så jag och Leia åkte iväg till Länna. Ingen av de två stora kedjorna kunde dock leverera så vi kom hem utan, men å andra sidan med den sista klappen som saknades till Jon =). Nu har jag hittat en annan maskin på en nätbutik och hoppas att den hinner komma under veckan. När vi kom hem hade Jon lagat god rådjursgryta och efter det åkte julsakerna och granen ner från vinden. Vi har sista åren klätt granen runt den tredje advent, då vi tycker att det är lite mysigt att få njuta av den innan vi åker ifrån hemmet över jul.

Nu går snart denna söndag över till måndag och det är väl dags att krypa ner. Antar att Jon också kommer hem när som helst efter att han suttit ute och vakat räv ikväll.
 
Sov gott!
// Helena

julpyssel - 2 advent

Permalink1

God morgon! Då var det fredag IGEN! Galet, va fort det går nu. Bara en arbetsvecka kvar innan julledigheten nalkas. Det var riktigt skönt att komma hem från jobbet nu på morgonen. Hade en sån där RACE-dag igår igen. Storstädade och tvättade och sen åkte Jon och helghandlade på kvällen. Så idag har jag inga måsten på agendan, förutom att sova lite förstås. Igår kväll sen kom Jons bröder, Jakob och Gunnar och stannar över helgen. De har givetvis jakt på schemat, idag och imorgon är de ute på Sandemar och jagar. Ikväll sen har Jon planerat en trerättersmiddag och bjudit in ytterligare tre jägare. Gissa vad dessa sex "jaktidioter" kommer att prata om? Mode och politik? Jag har laddat med en ny tidning och öronproppar ;-).

Vill blogga igen lite om den mysiga julpysseldagen vi hade här hemma i söndags. Då kom Jenny och hennes grabbar hit på förmiddagen. Jag hade förberett lite pyssliga aktiviter till barnen och att jag och Jenny skulle baka lite saffaransskorpor. Tänkte att det var dumt att planera nåt stort till oss vuxna, då jag vet att barnen brukar behöva en del assistans. Sen hade Jenny tagit med ingredienser till att baka några saffranskakor med vit choklad och mandelmassa.

 Min älskade vän Jenny som jag träffar alldeles för sällan. Det bästa är att när vi väl gör det så känns det som om det var igår och vi är bra på att ta igen allt vi gått miste om.

Barnen fick pyssla ett var sitt luciatåg av äggkartong och flirtkulor. Så här fina blev de!
Leon fick liiite hjälp av mamma med sitt ;-). Men Leia är grym och går i mammas fotspår. Hon gjorde sitt helt själv. Hon har så kreativa idéer. Detta var nämligen inget "kit" vi köpt utan vi hittade på och tog lite vad vi hade till "gubbarna". Det märks att Leia spenderar mycket tid i pysselrummet på dagis!
Vi pärlade också sådana här fina snöflingor som jag fick inspiration av här. Tänkte sätta upp dem i Leias fönster, antingen hänga dem eller bara fästa dem på fönstret.
Sen fick barnen glasera pepparkakor. Efter att Jenny och barnen åkte hem och Jon åkt på jakt fortsatte jag och Leia hela kvällen! Vi hade så himla mysigt vid köksbordet till julmusiken. Leon var med små stunder i mellanåt men lekte för ovanligheten längre stunder i sitt rum. Ja, alltså lekte annat än att rocka till KISS. Här har gjort i ordning en affär där vi fick komma och handla.
 

Efter lunch blev det paus en stund i pysslandet och Leon somnade en stund. Det passade perfekt så vi fick röja undan lite och avsluta baket.
Den här söta blomman fick jag av min vän. Men framförallt fick jag en oförglömlig dag som jag kommer att minnas länge!
 
Trevlig helg!
// Helena
Till top