madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Underbaringar!

Finaste barnen Permalink2

Kan inte se mig mätt! Tänk vad jag är lyckligt lottad som fick bli mamma till dessa underberk!

// Helena

1:a advent

Hemma hos oss Permalink3

Söndagmorgon och första advent. Så mysigt att komma upp, trots den som vanligt tidiga timmen. Advents-ljustakar och stjärnor lyser så fint och jag och Leia tänder det första ljuset. Hela denna söndag blev en lugn dag hemma. Eller en liten tur var jag och Leon ute på förmiddagen, man längtade verkligen inte ut då det både regnade och blåste, men lite luft och miljöombyte kände jag att Leon behövde innan det var dags att vila. Han var nämligen inne hela lördagen också och på söndgasförmiddagen började det krypa i honom. Under tiden passade Leia på att spela spel mad pappa och Simon. Sen satte jag och Leia oss och pysslade lite när Leon sov. Jon skjutsade Simon till bussen på eftermiddagen och när han var tillbaka kunde inte barnen hålla sig längre. Jag hade lovat att de skulle få äta av pepparkashuset redan till adventsfikat och leia hade tjatat hela dan!


Dom små godismonstrena var som i himlen, även om Leon till en början var lite bekymrad över att vi hade sönder det fina pepparkakshuset. Till söndagsmiddag blev det en repris på den goda lammgrytan Jon gjorde för ett tag sen, och den var lika god denna dag!

Hoppas ni har en bra start på veckan!
// Helena

Drop-in-fika med pepparkaksbak!

Finaste barnen Permalink1

I torsdags bjöd Leons avdelning på drop-in-fika med pepparkasbakning mellan 15-16:30. Supertrevligt initiativ tycker jag! Det bjöds på fika och sen fick föräldrar och barn baka ihop. Tycker att det är väldigt mysigt och viktigt också för den delen, att man ibland tar sig tid och verkligen kommer in och är med barnen en stund i deras miljö på förskolan. Det är ju trist med sant, här de spenderar allt för många timmar i veckan. Man vill ju veta hur de har det och vad de gör! Det känns ju bra i hjärtat att jag alltid blir så positivt överraskad! Det verkar ha det så bra och Leon har verkligen lyckats få tre helt otroliga pedagoger som verkar trivas med varann. Nästan varje em när jag kommer nu när det börjar bli mörkt, så är de inne och dansar till musik. Eller de andra barnen dansar och Leon dansar på sitt egna lilla viss, hoppandes i kuddhörnan! Dom har alltid så mysigt där inne också, en av fröknarna är en pysslig själ och det brinner alltid levande ljus i lyktor när det börjar skymma.

// Helena

Till top