madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Scrappat x 3!

Scrappat Permalink1
Här är de tre alstren som jag fick scrappade på vår pysselträff i måndags! Vi hade jätte mysigt jag, Maggan och Maria, även om det var lite kallt i lokalen -brrr! Ser redan fram emot nästa träff, vill DU vara med då är det bara säga till! Tyvärr verkar vi inte få till det förrän i början av maj. Det blir lite svårt att få till det nu när Jon först är borta och sen kommer ju vår långa påskledighet där i mellan.

"Bus med mormor"

"Leon 1 år"

"Biodax"


Ha en fin dag i vårsolen!
// Helena

Helgen och ny vecka igen...

Dagbok Permalink1

Påbörjar dagens uppdatering där jag slutade den i fredags. Nämligen då Leia var hängig och helgens planer hängde i luften. Planerna blev av, om än lite ändrade. Leia sov ju nästan 3 timmar på eftermiddagen och vaknade utan feber, men var rätt så medtagen av förkylningen. Vi bestämde att hon, Leon och pappa skulle stanna hemma och ta det lugnt och jag själv skulle åka och gratulera Noel. Jon hyrde film till Leia på vägen hem och beställde hem pizza innan jag gick. På så sätt blev det ändå en ganska okej kväll för Leia, även om hon var lite besviken att hon inte fick följa med. Tror att hon kände själv att hon inte orkade då hon knappt brydde sig då jag gick vid middagstid. Kändes helt okej för mig också ska jag erkänna. Ja, inte att Leia var dålig, men efter denna mastiga vecka så var det skönt med en barnfri stund. Noel som fyllde 6 år i veckan hade beställt taco-middag som ju alltid är lika gott. Sen blev det glasstårta och Let´s dance finalen och lite senare en drink innan jag gick hem strax före tolv. Kan säga att jag då var rätt så mör då jag inte vilat något på dan efter sista jobbnatten. Men världens bästa Jon gav mig sen på lördagen en välbehövlig sovmorgon, så sen var man på G igen. Vi gjorde oss iordning och packade ihop och var på väg mot Uppsala vid strax före tio. Det var ett strålande väder och väl framme hos Mattias, Jenny ich Dennis stannde vi ute flera timmar. Barnen lekte, vi grillade och åt lunch ute, å så fick näsan sina första fräknar för året.Jon och Mattias smet sen undan till jaktrummet för att ladda ammunition, medan jag och Jenny umgicks med barnen som fungerade jättebra ihop. Leia var på ett strålande humör och gårdagen hosta och hängiga humör var som bortblåst. Vi blev sen bjudna på en supergod middag och sen blev det soffmys. Dessvärre blev det inte så sent för oss tjejer, vi var visst trötta båda två och somnade tidigt. Jenny hade ju goda själ då vi fick glädjande besked att de väntar en lite till, till hösten. Så hon var ju sådär galet gravidtrött och jag var visst bara trött-trött. Grabbarna däremot höll igång frampå småtimmarna, å synd för dom, men det blev ännu en timmer senare om man räknar in sommartiden. Vi åt frukost och var ute en stund i solen innan vi åkte hemåt igen. På vägen stannande vi till brädgården för att kolla in plasttak till vår planerade nya altan =D Sen hem, vi vilade lite i omgångar innan jag började ett litet städrace. Kvällen avslutades med god söndagsmiddag a' la Jon, söndagsfilm samt pedikyr och manikyr.

Vaknade upp pigg och laddad inför veckan idag. Vi hade en bra morgon och jag hann tom samla ihop återvinningen och ta med den på väg från dagis. Leon röjde runt i Leias rum när vi kom hem, medan jag betalade räkningarna. Sen var det Zumba-time! Har inte fått till det riktigt och kommit igång med min träning, men idag var det dags. Har vid flera tillfällen, börjat på själva introduktions-DVD:n, där man lär sig alla stegen. Har dock bara kommit en bit på väg, då barnen har varit runt mina ben vid dessa tillfällen. Jag påbörjade den även idag, men efter 40 minuters tragglande körde jag igång ett 20-miuters pass istället. Shit, det är superkul och jobbigt! Det är rätt svårt också, men jag tycker att det blev lättare när man kör på till musik istället, mycket vifta på höfterna blir det =D Hoppas få in en vana att kanske köra ett pass varannan dag och sen passa på att duscha och göra mig iordning när Leon sover. På så sätt kan man ju spara in den tiden på morgonen och mysa framför tv:n då istället.

Lilleman sover nu och jag har hunnit duscha i lugn och ro, samt förberett mig inför kvällens pysselträff. Har skrivit ut foton och packat scrapväskan, så nu hoppas jag att scrap-flytet kommer tillbaka! Det blir jag, Maggan och Maria som ses ikväll. Vi hade bjudit in fler, men de hade svårt att komma ifrån av olika anledningar. Men det var det som var tanken, att vi ses på måndagar, de som kan kommer, å man kommer när det passar och stannar så länge man kan.

Nu blir det lite sen lunch, sen hämta på dagis och upp till lokalen och lämna av grejerna och förbereda lite där. Solen lyser från en klarblå himmel idag med, så vi spenderar nog em ute sen.

Kram på er
// Helena

Jippi - fredag igen!

Leon Permalink2

Härligt att det redan är fredag igen. Men det verkar inte som om helgen blir som planerat, Leia är nämligen sjuk. Kom hem i morse och hörde på en gång på Leias andning att det var något på gång. Hon andades häftigt och det rosslade ur lungorna igen. Som vanligt när Leia blir förkyld så sätter det sig i hennes luftrör och astman är ett faktum. Jon hade redan gjort iordning barnen när jag kom hem och det var bara för mig att slänga mig i duschen, kl: 10 skulle jag vara hos gyn. Leia ville jag ju inte lämna på dagis, så Sassa var snäll och var barnvakt åt dem båda trots snor och hostningar. Tack snälla du!!!

För mig gick allt snabb och bra och på väg tillbaka köpte jag med mig lite lunch till oss. Leon hade lagom somnat innan jag kom och vi stannade kvar en stund så Leon fick sova kvar ute i friska luften. Det märktes tydligt på Leia att hon var riktigt hängig, hela tiden kom hon och lade sig på kökssoffan och ville inte ha lunch. Hon somnade sen på vägen hem, och sover nu 2½ timmar senare fortfarande. Så vi får se hur hon är när hon vaknar och hur det blir med helgens planer. Hoppas hon kryar på sig snabb!

Denna lille mannen går det ingen nöd på idag, här åker han båt i mammas tvättbalja och kramas och pussas med nallen!Trevlig helg på er!

// Helena


Till top