madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Dagisavslutning på Alen

Leia Permalink1

Ännu en härlig sommardag har vi bjudits på idag. Vet inte om det är därför jag har så svårt att sova igen efter mina nätter nu. Idag, likt förra veckan, låg jag bara och vred och vände på mig och kom aldrig riktigt till ro. Eller så var det helt enkelt lite mycket att tänka på idag. Var och lämnade vår bil på verkstan imorse och köpte presenter till fröknarna och var rätt så uppe i varv när jag kom hem. När Jon väl åkte till jobbet vid strax efter 10 sov redan Leon och jag hade verkligen chansen att få sova ordentligt, men som sagt det ville jag tydligen inte. Men det var rätt så skönt att gå upp och duscha och fixa lite i lugn och ro. Hann också få ordning på massor med tvätt och packa mina och barnens grejer inför resan till Öland imorgon. När Leon vaknat packade jag iordning en picnikkorg och vi gick mot dagis som hade sommarfest idag. Jon kom också och hann lagom komma tills Leia och hennes grupp "Bamsedrakarna" skulle uppträda.

Leia och några av hennes kompisar som från och med hösten kommer att gå vidare och byta avdelning till Humlan som blir en ren 4-års avdelning.

Leia och Linus överlämnar en sommarpresent till fröken Nuran som varit med dem ända sen inskolningen.

Leon och Ebba, som förövrigt kommer att gå tillsammans på Sländan till hösten, leker i vattenleken. Leon var som i himlen när han fritt fick springa runt på gården och utforska. Tror knappt av kommer behöva skola in honom, utan bara lämna av honom här i augusti.

Imorgon direkt efter att jag jobbat och hämtat bilen (med nytt hjullager) packar vi ihop och åker söderut. Ska bli så mysigt, vi har längtat till Öland. Med oss senare på kvällen kommer även Maggan och Daniel med familj som ska stanna över helgen =D.

Trevlig helg
// Helena

Vilken underbar helg!!!

Dagbok Permalink0

Vilken fantastisk långhelg vi bjöds på! Härligt med en smak av högsommaren! Vi har hunnit med en hel del och här kommer lite bildbevis.

Fredagmorgon och full fart hem från jobbet. Skyndar att göra oss i ordning och vid strax efter nio hoppar vi på bussen in mot stan. Redan nu steker solen så att svetten lackar. Vi ska till Skansen med Jenny och hennes killar denna underbara dag. Gudmor vill uppvakta Leons första dopdag precis som hon gjorde för Leia, och därför är vi på väg på utflykt. Vi träffades vid Slussen och äventyret började med en färjetur över till Djurgården. Även om vi var på Skansen när de öppnade så var vi INTE ensamma denna klämdag. Men det gick jättebra ändå, när man väl kommer in så sväljer ju parken alla människor. Barnen var spännda på björnarna så vi gick ditåt på en gång. Vi tittade på djuren, tog lunchpaus lagom när Leon vaknade, sen avslutade vi dagen med lite lek och karuseller. Det blev en otroligt lyckad heldag och jag tror klockan var fyra när vi begav oss mot färjan igen. Barnen skötte sig utmärkt, inget krångel, trots värmen och en Robin som fick feber. Tack söt ni för en härlig dag och tradition!
Världens sötaste tjej i sina Kitty-glasögon!

Leon vaknade lagom när vi beställt lunch.....

.....sen var det slut på friden. Bara att börja jaga =)När vi kom hem sen så blev det grillning och ingen av oss var sen särskilt långlivade. Det blev fredagsmys och somna tidigt i soffan.

På helgen var Jon hemma och försökte jobba på med altanen, medan jag och barnen njöt av sommaren. Vi har varit på cykelutflykt till den nyupptäckta "Kotte-parken", haft picnik, badat, klippt gräs och så har jag faktiskt passat på att ligga i min nya solstol och läst ut en bok. Härliga dagar i solen som vi avslutat med grillning på altanen. På måndagen blev det så pass klart att vi kunde ställa upp möblerna igen =DEfter en lång dag ute i solen, med bad och lek så somnar Leia bara vi vände ryggen till. Så skönt och så passande då vi på nationaldagen var bjudna hem till systeryster på middag. Där blev det bad på nytt igen med kusinerna.


Hoppas ni också haft en skön ledighet!
// Helena

Leon in action.......

Leon Permalink3

Som ni vet så blir det mycket häng i parken för oss om dagarna! Det är ju ett så perfekt ställe att få vara på om man heter Leon, är 1½ år och har hur mycket energi som helst inom sig. Här kan det lekas, springas, hoppas och klättras. Här är det inte så mycket aja-baja, vilket är skönt både för Leon och hans mamma. Det ända som nu är extra spännande och som får mig snabbt på fötter, är de små rymningsförsöken som kommer med jämna mellanrum. Tog med kameran här om dagen och sprang efter min lilla Duracell-kanin för att fånga hans lek på bild. Så se och njut....
Ha en skön vecka!
// Helena

Till top