madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Lill-jul 2011

Dagbok Permalink2

I lördags var det dags att fira lill-jul med min familj då vi firar jul på Öland i år. Vi träffades hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen. Vi skippade julmaten denna dag och vi hade alla bidragit till ett smaksigt knytkalas istället. Vi började med lite bubbel och plock till förrätt! Sen fick barnen äta direkt för att sen hugga in på julklapparna.


Äntligen dags att få öppna juklappar! Barnen blev mycket nöjda med sina presenter, Leia började nästan gråta när hon fick syn på sina nya skridskor, som stått längst upp på önskelistan.
Många kockar.....


Å, Leon var så glad att han äntligen fick en egen dammsugare, nu har en likadan som mamma =).

Dags för oss vuxna att slå oss ner till dukat bord!


Varmrätten bjöd på helstekt rådjursfilé med potitsgratäng samt portvinssås och mesostsås - mums!

Efterrätt!

Kvällen avslutades med soffmys till bl.a. avslutningen av Så mycket bättre. Kusinerna lekte som vanligt kanon tillsammans och timmarna sprang iväg. Leia och Saga blev kvar hos mormor och morfar och jag och Jon knallade hem med våra slagna lilla hjälte vid 22:30-tiden. Leon höll igång glad i hågen ända tills dess, men somnade sen som klubbad i vagnen.

Tack för en lyckad kväll!

// Helena

Fredagsmorgon!

Hemma hos oss Permalink1

God morgon!

Fredagmorgon och jag är hemma från jobbet sen ett par några timmar. Jag blev så glad när jag kom hem, då det var en pigg tjej som mötte mig i dörren. Det hade blivit en omgång till vid midnatt, sen har hon inte kräkt nåt mer. Och med tanke på god aptit och inga magkrämpor eller illamående, så är det nog redan över! Här har vi mysfrukost tillsammans!

Här är lite ätliga gå-bort-presenter som jag förberett. Hembakade saffransskorpor och den där drottning-marmeladen med choklad som vi gjorde på pysselkvällen. Alltid kul att ge bort nåt när man kommer hem till nån, å nu till jul passar det ju extra bra med nåt gott ätbart!


Julgranen är ju som sagt klädd och sprider så härligt ljus och stämning här hemma!


Nu håller vi tummarna att magsjukan är avklarad och att Leia får fortsätta att vara så här pigg så våra lördagsplaner blir av. Imorgon har vi nämligen lill-jul inplanerad med mormor/morfar och kussarna. Hoppas, hoppas att det blir av!

Ha en trevlig helg!
// Helena

Här var det magsjuka!

Dagbok Permalink1

Japp, jag fick just ett meddelande av Jon att Leia kräks för fullt där hemma =(. Jag hade det på känn och förvarnade Jon. Leia klagade nämligen på kvällen att hon hade ont i magen och hon var på toaletten två gånger. Och med tanke på att jag också hade en släng av magsjuka i söndags och det florerar på dagis, så är man ju inte särrskilt förvånad! Hoppas bara att det är samma variant som jag fick som gick över lika snabbt som det kom. Ska man se det positivt, som jag brukar försöka göra, så är det väl bra att det är avklarat innan jul. Nu är det ju bara Leon kvar, då Jon hade sitt för några helger sen.

Avslutar med något mycket trevligare, nämligen en bild från när vi klädde granen i tisdags!Kram & trevlig helg!
// Helena

Till top