madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Hemmadag idag!

Dagbok Permalink0

Har båda mina skruttungar hemma idag igen. Leia var ju hemma i måndags, ville gå till dagis igår, feberfri, men vi fick hem en trött tjej som inte riktigt verkar orka med tempot  på förskolan. Så idag är vi hemma och tar det lugnt. Och är det nåt min dotter kan så är det att softa! Hon tittar gärna på film, sitter och ritar och pusslar, eller kryper ner i sängen och vilar. Vi har hunnit med allt det hittills idag. Nu sover Leon och Leia kollar på Laban och jag försöker få lite av varje gjort. Har just betalat räkningarna (vilket var trevligare än vanligt nu när jag fått lön denna månad =)). Håller även som vanligt på i de flesta hörn av huset samtidigt, känner att jag håller på att drukna i tvätt och högar med papper och grejer, vilket jag försöker ta tag i idag. Så för att spara in lite tid från annat, har jag lovat Leia att vi snart ska springa bort till pizzerian och köpa lunch. För i em blir det andra bullar, jag och Leia ska nämligen ställa till med bullbak. Tycker det är mysigt att passa på att göra såna saker när hon är hemma utan att vara särskilt sjuk.
Mammas soffpotatis!Igår hade jag en em som jag längtat länge efter. En em med lite egentid och tid att få blir lite ompysslad. Hade tid hos frissan vid 16:30 och Jon skyndade hem för att möt mig i dörren. Hade som sagt verkligen sett fram emot detta då mitt hår är i akut behov av en rejäl genomgång, vågar inte berätta när jag klippte mg senast =O Skyndade iväg och hade en känsla i magen att nåt var fel. Och mycket riktigt så möter jag en igenbommad salong och min besvikelse var total. Min känsla att det var fel dag eller nåt stämde däremot inte, utan det var helt enkelt frissan som blivit sjuk. Även hon är bara människa med andra ord. Jag fick som tur var en ny tid redan på torsdagkväll vilket var tur, annars hade jag ställt in min tur till Annas fest på lördag.

Jag ringde Jon som tyckte jag skulle passa på att hitta på nåt annat i några timmar när jag väl var iväg. Absolut, tyckte jag. Synd bara att man inte känner för det då. Jag ville ju inget annat än att bli klippt ju! Åkte hem och snörade på mig gympadojjorna och tog en lååångpromenad istället. Duschade och bytte om och skyndade hem till Nina där jag skulle på Mary Kay-klass. Vi hade en jättemysig kväll och min dag var ju helt klart gjord när jag fick köpa lite dyra krämer istället =D


Är det nån som är intresserad av dessa sköna produkter så funderar jag på att ha en klass här hemma snart. Hör gärna av er!

Nu mot pizzerian och vidare mot bullbaket!
// Helena

Hösten är här!

Dagbok Permalink1

Hej alla kära bloggläsare! Ledsen att det varit så tyst här sista veckorna. Ni är många som frågat om det hänt nåt.....gulligt av er! Nä då, det har inte hänt nåt speciellt. Jag har väl helt enkelt gått in lite i en höstlunk och så har väl ingen här hemma kännt sig helt hundra på ett tag. Får ofta frågan av mina kära runt om hur jag hinner och orkar med allt. Är ju en vanligtvis ganska driftig person och har alltid massor på G. Sista veckorna har vi tagit det ganska lugnt, vilket bara bevisar att jag inte är nån supermännsiska (som många av er säger). Leon är nu inne på sin 3:e förkylningsvecka. Han snorar och hostar och till och från är det riktigt jobbigt med andningen. Detta har också stört hans vanligtvis goda nattsömn som i sin tur tröttat ut mamma och pappa lite extra också. Leia har klarat sig oväntat länge, men förra veckan stod inte hennes kropp imot längre. Förkyld och i slutet av förra veckan har hon haft lite lätt feber om kvällarna. Hon är av den anledningen hemma idag, ingen feber nu, men tycker att hon får vara hemma och vila så länge hon vill. Själv har jag klarat mig utan förkylning men gått och haft så fasligt ont i kroppen ett tag. Det liksom värker i både muskler och leder och det är väl detta som fått orken att tryta tror jag. Å, så har jag ju helt klart gått in i denna årstids lite lugnare tempo. Helt plötsligt känns det helt ok att krypa ner under en filt i soffan om kvällarna så snart barnen somnat. Å, även på dagarna drar jag allt oftare ner persiennerna, lägger mig i soffan med en bok eller kryper ner i sängen och sover en timme tillsammans med Leon. Däremot har det inte blivit nåt scrappat på alldeles för länge, vilket jag verkligen är ledsen för. Har ju verkligen möjligheten så got som varje kväll, då barnen oftast sover innan åtta, men då är jag så trött och inspirationen är noll. Har igentligen inte haft nåt scrapflow sen precis innan Leon föddes =( Men jag ska verkligen försöka ändra på det till helgen som kommer. Då finns det tid och den ska jag ta tillvara. För känner jag mig rätt så är det bara att sätta igång. Jag skapar som bäst när jag skapar mycket. Min inspiration och mina ideér kommer av mitt eget skapande, när jag väl kommer igång så bara börjar det bubbla inom mig och sen är det svårt att få stopp på det istället. Japp, nu blev jag verkligen taggad att komma igång. Ska nog börja helgen med att städa lite i scraprummet. Det brukar nämligen vara ganska inspirerande att bara kolla och pilla lite på grejerna och framför allt så brukar det komma fram lite grejer som man glömt bort =0

PS. Se det finns även ett nytt inlägg här nedan med lite glimtar från helgen.

Vi hörs snart igen!
// Helena

Galapremiär!

Leia Permalink2

Igår söndag var jag och Leia bjudna på galapremiären av Dumma mej! Det var snälla faster Gittan som bjöd oss och kusinerna, TACK! Jag såg min chans att få en mor-dotter-dag tillsammans med Leia. För att göra denna roliga dag ännu lite mer äventyrlig fick Leia bestämma att vi skulle ta pendeltåget in till stan.

Först bussen från Söderby mot Handen, sen pendeln mot stan och vidare med tunnelbana mot Hötorget.
Lunch på McDonalds.


Sen dags att möta upp Gittan, kusinerna och Jenny och Sam på röda mattan.Barnen får bekanta sig med huvudpersonerna i filmen, Minionerna, som man blev alldeles kär i. Både barnen och vi vuxna rekomenderar filmen som likt många av dessa animerade filmer erbjuder något för både stora och små.

Filmen visades i 3D. Här är Leia i sina något för stora glasögon. Jag hade försökt förbereda Leia på filmen var i 3D, utan att lyckas vidare bra. Leia första kommentar några minuter in i filmen var ju klockren. " Varför känns det som jag är inne i filmen mamma?" Det var ju så man skulle sagt så klart.Precis som sist vi var på bio, fick all spänning och förväntingarna Leia att somna ca 20 min in i filmen. Men jag tror inte att det gjorde så mycket. Hon var hel nöjd med sin dag ändå!

På hemvägen liftade vi moster och dom rejält sockerstinna barnen fortsatte att stoja i bilen. Vi åkte direkt hem till mamma och pappa för födelsdagsmiddag, pappa fyllde 63 år igår!!!

Tack för en minnesvärd dag!
// Helena & Leia

Till top