madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Semester-TIME!

Finaste barnen Permalink2

God morgonstund! Äntligen är det dags! Om bara några minuter åker vi till Arlanda och vidare mot en vecka på Rhodos! Jag, mamma, Leia och Leon! Vi ser fram emot sol, bad och många mysiga stunder tillsammans! Så denna vecka får inte bara vi utan även bloggen en veckas semester. Vi är tillbaka igen den 6/6. Tills dess får ni njuta av våra älskade barn, dagisfotona damp nämligen ner i brevlådan härom dagen. (Om kvalitén ser så där ut, så är det för att jag fotat bilderna och laddat upp =))
Kärlek till er!!
// Héléna

Packning pågår!

Dagbok Permalink3


Äntligen börjar jag få lite ordning och struktur på operation: Packning! Har ju väntat in i sista stund innan jag gjorde slag i saken. Vi visste ju inte om vi skulle komma iväg förrän nu sista stund, med hänsyn av olika omständigheter. Men nu är jag på G och ikväll känns det riktigt bra. Hade ni frågat mig för några timmar sen var jag superstressad och kännde mig helt otillräcklig med att hinna dona med alla förberedelser! Men, så kommer man till en vändning när allt plötsligt börjar falla på plats och man ser ett slut!!! Det kanske låter som om jag håller på med något mycket värre än att packa för mig och barnen till en veckas Greklandssemster? Men för det första så tillhör jag en familj som HATAR att packa!!! Och för det andra är det sååå mycket mer som ska fixas än att bara kasta ner lite kläder i en resväska. Reser man med barn blir det ju lite mer att tänka på. Man vill ju inte glömma något av de där livsnödvändiga!!! Så innan i veckan har jag:

* Plockat fram Leias sommarkläder från förra året och kollat igenon vad som var gångbart.
* Gått igenom ärvda kläder och kollat vad som var aktuellt.
* Utifrån detta gjort en liten lista med grejer som behövde kompleteras med.
* Inköpt det som fattades.
* Fyllt på Leons sommargarderob.
* Plockat fram och gått igenom mina sommarkläder. Lite roligt för en gångs skull då jag är 15-20 kg lättare än vad jag var vid samma tid förra året =D
* Tvättat, tvättat och tvättat lite till.
* Strykit.
* Köpt solkläder och solkrämer.
* Köpt bikini till mig.
* Shoppat lite annat till mig.
* Varit och bytt lite som jag köpt mig, felsytt etc.
* Växlat pengar.
* Bunkrat på Apoteket
* Räknat på hur mycket som kommer att gå åt av blöjor, våtservetter, gröt, välling matburkar etc och införskaffat dessa. 
* Varit en antal vändor till Babyland för att reklamera vår paraplyvagn som vi köpte strax innan vi skulle till Thailand. Den är knappt använd och är helt skrot. De ska laga den, men väntar på reservdelar så nu har vi fått låna en vagn.
* Beställt tax-free varor och några dygn senare insett att jag betalat och beställt varorna till fel flyg =O
* Insett att mina linser är slut typ imorgon! Varit på ett panikbesök hos optikern och fått veta att linserna inte hinner komma denna vecka vilket innebär att jag kommer få gå med linser av fel styrka =D
* Till och från trott att Leia haft vattkoppor!
* Varit och köpt det fjärde paret gympaskor till Leia som de inte heller passar fröken. Börjar tro att någon säger att skorna klämmer för att hon ska få ha sina Hello Kitty-tofflor istället ???

Summa summarum är att det varit mycket rännande och shoppande denna vecka. Får ju ångest över allt som alltid "måste" köpas innan man ska iväg. Å, så känns det som vi haft lite oflyt med de mesta vi tagit oss för denna vecka. Så mycket utav ärendena har vi gjort både 2 och 3 gånger. Men nu känns det som vinden har vänt =D För nu har jag kommit så långt att det är dags att börja fylla väskorna =D

Klockan 06:00 på söndagmorgon går flyget från Arlanda, så det blir en tidigt morgon för oss då! Men det ser vi fram emot!!!

KRAM
// Heléna

Inflyttningsfest & mutstasch-kamp!

Bloggar från min iphone Permalink0

Inflyttningshelgen på Öland under Kristihimmelsfärd hann inte bara innefatta flyttstäd, inflyttning, födelsedagskalas och shoppingtur till IKEA, utan även en liten inflyttningsfest. Då vi med lite marginal hann få ordning och städa till sent på fredagskvällen passade vi på att planera för lite inflyttningsfest när barnen somnat. Så på lördags-fm:en piffade jag det sista och Jon åkte iväg och handlade till lite fest på kvällen. Som tur var bjöd vår underbara Mona på middag (trots att vi flyttat ut =O ) och vi hann precis få i ordning på plocket innan gästerna kom strax efter sju!


Fina farbror Plopp-Plopp (Simon) var första gästen att anlända. Som vanligt blev hans närvaro en fröjd för barnen!
Älskade Mr Skägg (även kallad Jon) som förutom planeringen helt kan ta åt sig äran av färdigställandet av plockbuffén!
Barnens underbara kusin och kompis Charles som också var på Öland över helgen kom och invigde Leons fina skinfotölj från mormor & morfar =)Tänk att dessa två fina killar kommer nog få mycket kul tillsammans framöver! Killar, (nästan!!!!) lika gamla, med världens bästa farmor & farfar på Öland och med sina pappor med ett brinnandde intresse för jakt! De har nog många roliga minnen att uppleva tillsammans så småningom.


Gunnars My och Simon socialiserar!

Finaste Mona och Anna!

Leia spanar in vad pappa och dom stora killarna på ballkongen gör???

Finns det hjärterum så finns det stjärterum!!!

Kvällen till ära så var det också öppet på den lokala puben Kalk i Löttorp och givetvis så lockade detta grabbarna. Med hänsyn till den pågående cancer-kampanjen så var det denna kväll "Mustasch-kamp" på Kalk och alla män med musche kom in gratis. De flesta av männen var av en händelse skapligt skäggiga och kvällens utveckling visade sig innebära att jag med Jons trimmer i handen rakade en efter en ute på balkongen! Vad gör man inte för 100 spänn???


Kents (svärfars) skägg som hängt med sen 1973!!!!!!!! Hade jag dock inte mage att raka av........................det fick Ola göra!!!!

Grabbarna Grus alla iklädd MUSTASCH på väg til club Kalk!

TACK & GODNATT!

// Heléna & Jon

Till top