madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Tillbaka till Öland...

Leia Permalink1
Det har pratats om den länge....en efterlängtad sandlåda till Leia på Öland. Det är ju dock det där med att ta tag i saker... Men så gjorde Kent slag i saken, gick ut till bygget och vips så var en sandlåda ihopsnickrad. Åh, inte vilken sandlåda som en helt, en jättefin 8-kantig som nu står i trädgården i Hörlösa =)Sand till skapelsen var Jon och Kent och hämtade hos en bonde i närheten. Jättefin och lekvänlig sand men med lite sten i, så först fick vi sila sanden. Men var gör väl det man kan ju börja leka redan på flaket!När Leia satt där på flaket försjunken i en lek hör jag plötsligt henne tralla på nåt jag aldrig hört henne sjunga förut. " Mamma Mia, he ta go agä, ma ma"......... Vilken underbar musik att få lyssna till, min lilla 2 åring sitter och sjunga ABBA i sanden. Det är ingen låt jag går och sjunger om dagrana direkt men förstod ganska snart var den kom ifrån. Leia har en lite äldre flicka på dagis som kan hela Mamma Mia filmens låtar utantill. Frågade Leia om det var Tilde som brukade sjunga den på dagis, och mycket riktigt. Så sött bara att hon kom att tänka på den just då och hur gulligt det lät när hon sjöng den så som hon hörde Tilde sjunga..... Mamma Mia.......

// Heléna

Skönt att vara hemma igen!

Dagbok Permalink2
Ja, nu är vi hemma i Söderby igen, iaf jag och Leia. Vi drog oss hemåt i måndagsmorse och kände oss nöjda efter tre härliga veckor på Öland. Pappsen blir dock kvar några dagar till, jobbar och spanar bockar in i det sista, kommer hem på lördag då vi ska på partaj. Känns skönt att vara hemma efter så många veckor, hemmakär som man är får man en liten nytändning av att bara vara hemma och göra ingenting. Visserligen har det inte varit så många stunder av att göra ingenting, men ändå. Det har varit fullt fart sen vi kom hem med att komma i kapp. Har ju tyvärr drabbats av akut foglossning så det har varit lite kämpigt med det fysiska, men skam den som ger sig. Lustigt att det kan komma över en natt så där bara, tydligen kan det försvinna lika snabbt - hoppas på det bästa! Var totalt immobiliserad i soffan i förrgår kväll efter att klippt gräs, trimmat och rensat ogräs på både fram och baksidan. Tänkte först ta en sida i taget men som vanligt när det gäller mig vill jag ju bara blir klar. Fick lyckligtvis låna ett stödbälte av min granne Carro som hjälper skönt om kvällen när bäckenet värker och skär som knivar.

Igår när allt med tvätt, städning och handling var avklarat skrev vi bullbak på schemat. Vi var på Leias favoritaffär och handlande först, nämligen COOP forum. Där har dom små kundvagnar vilket Leia tycker är så kul. Vet inte hur många tanter som stannade till och beundrade den stolta lilla flickan under hennes shoppingtur i affären. Väl hem var vi först tvungna att ordna med lunch, sen blev min lilla bakerska så trött att hon somnade gott innnan vi ens satt igång med baket. Ganska smidigt ändå, allt går ju lite snabbare då även om jag sett fram emot att få baka tillsammans med Leia. Hon vaknade dock till det allra viktigaste, nämligen till "målningen" av bullarna.
Att pensla bullarna med ägg var en rolig och passande uppgift för denna glada tjej!

Lite senare kom Saga, Noel och moster över på en em-fika för att provsmaka de nybakta bullarna. Ikväll sen kommer hela familjen Lindståhl över på lite middag, det blir västerbottenfyllda viltjärpar med potatis och champinjonstuvning. Ska fortsätta att blogga lite senare när Leia sover middag, ligger lite efter med dokumenteringen av vår sommar på Öland.

Tjingeling så länge...

Dagens ros!

Dagbok Permalink1


Fick en liten notis i tidningen härom dagen. En dagens ros! Fick rycka i som en räddande sjuksköterska i nöden förra veckan när vi var på auktion. En stackars kvinna fick en stor dörr i huvudet som blåste omkull och en rejäl sårskada som följd. Några dagar senare läste jag detta i tidningen - så gulligt av henne och så glad jag blev!

// "Den gravida sjuksköterskan i  vita kläder"
Till top