madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Gamla Bettan is still going strong!!!

Dagbok Permalink1
LYCKA ÄR när bilen går igenom besiktningen! Iaf när den börjar få några år på nacken. Det var precis vad som hände mig och gamla Bettan nu på förmiddagen! Alltid har man en liten klump i magen innan och föreställer sig värsta cenariot med reparationskostnader för massooor med pengar. Iaf gör jag det, då kan ju allt bara bli bättre och billigare :-) Idag blev det till min stora lycka GRATIS!Det höll däremot på att bli ett nedslag i protokollet. Besiktningsmannen (en krallig kille i 30 års åldern = i sina bästa år) fick nämligen inte loss den avtagbara dragkroken. Han höll på en lång stund och drog i den och slog till och med med en slägga. Efter en stund gav han upp och knapprade lite på sin handdosa. F**n tänkte jag tyst för mig själv, va onödigt att komma tillbaka för en sån skitgrej. Vi åkte en sväng och när han sen började kontrollera avgasvärdena tog jag fram högerdojjan och sparkade till lite rejält på dragkroken, sen vara det bara att ta i lite och dra loss den. Ha, ha för äkta GIRLPOWER! Han blev klart förvånad och sa "dig blir man ju rädd för, dig skulle inte jag vilja möta i en mörk gränd". Jag kontrade med "såna här löjliga grejer åker jag inte på en obesiktning för".

// Helena = hormonstinn superkvinna!

Måndag = vagnrekond!

Dagbok Permalink1
Ja, jag måste erkänna att jag lagt hela dan på att få ordning på vagnen inför annonseringen. Höll iaf på mellan 9 och 15 när Leia var på dagis. Sen är man ju som man är också och plockar isär varenda del och tvättar, skrubbar, smörjer och oljar. Jag vet att det antagligen bara är jag och några få till som gör sånt, men det är en egenskap jag ärvt av min pappa och som jag trots allt är glad och stolt över. Hoppas nu bara på att någon vill köpa och blir glad över denna RENA vagn. Fick iaf många härliga timmar ute i solen idag :-)


Gjorde som han i Nile city och plockade ner vagnen i molekyyyler.


Städning pågår...
....och några timmar senare är den som ny!

Eftermiddagen sen spenderade vi hos Sassa och Olle. Var ute och lekte på gården och fikade med resten av grannskapet och deras barn - alltid lika trevligt :-) Var kvar enda till halv sex när Jon kom och hämtade upp oss på hemvägen. Nu har lillfröken somnat gott efter massor med frisk luft idag och jag har fått ut annonsen på Blocket. Frågan är nu om man skulle ta och försöka koppla av en stund i kväll och lägga sig en stund på soffan? Men jag vet inte riktigt ja........det där med att ligga på soffan är inte riktigt min grej.

// Heléna

Ännu en dag i solen!

Dagbok Permalink1
Vilken otrolig helg vi avnjutit, vilket väder (herregud vad väderfixerad jag är, man skulle kunna tro att SMHI sponsrat denna blogg). Men det har verkligen givit en försmak av sommaren och jag och Leia har haft en supermysig helg tillsammans. Det brukar alltid annars kännas lite ensamt när Jon är borta en hel helg, men nu har varit full fart fast vi mest varit hemmavid. Det är så härligt när alla i området hittar ut i vårsolen, planterar, städar, plockar fram utemöbler och grillar. Det är såna gånger jag verkligen njuter av att bo som vi gör, särskilt eftersom vi lyckats få så underbara grannar som har. Leia och Moa har lekt ute hela helgen. Ut tidigt - härja och springa, in och äta och sova och ut igen. Igår kväll fick nästan med våld klä av Leia på gympadojjorna på kvällskvisten samtidigt som Leia skrek "jag ska uuuuuut"!

Idag började vi morgonen med att åka till COOP och storhandla. Leias favoritaffär eftersom dom har små kundvagnar där som passar alldeles utmärkt till en tvåårig tjej som vill göra allt precis som mamma gör. Sen blev det lunch ute i solen och en sovstund för Leia. Jag passade på att skura av utemöblerna, ta fram dynor och plantera blommor under tiden. När Leia väl vaknat sen kommer faster Anna till Leias stora lycka. Hon hade tjatat hela förmiddagen om "min Anna"! Vi var i lekparken och på baksidan i solen och mös. Passade även på att förbereda middagen till Jon kom hem. Det blev grillad kycklingfilé/fläskkarré med ljummen potatissallad. Och till efterrätt färska jordgubbar och vanlijglass.


Mmmm, jammi!!!Fina faster Anna!

Imorgon börjar ännu en ny härlig vecka med nya spännande äventyr!
// Helena
Till top