madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Pingu rules!

Dagbok Permalink4
Det har varit en lång kamp, men äntligen har den efterlängtade Pingu-boken hittat hem till oss. Det började för ett par veckor sedan då Sassa berättade att hennes grannes dotter hade en sån rolig Pingu-ljudbok. Leia är ju som bekant ett stort fan av den lilla ler-pingvinen. Hon hade köpt den på Coop och dagen efter åkte Jon dit för att köpa den men den var slut. Jag var sedan på flera ställen i centrum och eftersökte boken, letade efter den på nätet, var på MAXI och slutligen på flertalet ställen i Farsta där den heller inte fanns. Gemensam för de flesta ställena var dock att alla visste precis vilken boken var, typ: " -Jaha, den roliga! Den har vi haft men den är tyvärr slut". Detta gjorde ju såklart att mitt köpbegär blev extra laddat. Efter att ha varit på bokhandeln i centrum flera gånger förra veckan i väntan på att den skulle beställas hem orkade jag inte bli besviken fler gånger så de skulle ringa stället när boken var hemkommen. I fredagskväll klockan halv sex ringde telefonen och på lördag förmiddag var jag och Leia där. Åh, vilken succé det blev och tur var väl det efter all möda. Leia är onekligen ett stort Pingu-fan! Så om nån springer på fina Pingu-saker tipsa gärna!


Leia läser "Pingu och hans band"
Ett hett julklappstips till alla Pingu-älskare!


Natti natti//

Heléna

Är det vår???

Dagbok Permalink1
Fönsterputsning pågår!

Man skulle kunna tro att det är en tidig vårdag idag! Iallafall har jag såna där härligt spralliga vårkänslor i kroppen. Tar tillvara dem och putsar och fejar lite!

Kram//

Heléna

Scrappat idag igen!

Scrappat Permalink0
Vilken härlig helg vi har, och än är det lite kvar av den! Jag och Leia vaknade även idag och var lite osäkra på vad vi skulle göra av dagen (Jon jobbar idag). Vi tog en lugn och skön morgon och sen bestämde vi oss för att ta bussen in till stan. Vädret var strålande, bara lite blåsigt, vi hade en del presenter vi skulle köpa och tänkte att vi kan ju lika gärna åka in till stan och gå och strosa där i det soliga vädret. Leia gillar ju också väldigt mycket att åka buss, så det fick bli en liten dagsutflykt. Presenten hittade vi i den första butiken vi gick in i, sen blev det lunch och sväng till Panduro och hemåt igen. Liten lagom tur tyckte Leia som somnade gott på bussen hem. Hon sover än och under tiden har jag även hunnit att scrappa följande av lite fynd från Panduro. Lill-hjärtat får faktiskt sova hur länge hon vill idag för dels ska vi på middag hos kussarna ikväll och då vill hon gärna orka med ett tag och för det andra sov hon knappt något alls igår.
En kärleksförklaring till min älsklingar!


     

Ja idag gick skapandet helt klart lite mer av sig själv, denna tog väl ca en halvtimme att göra. Tänk att det kan vara så olika. Temat är ju givet - KÄRLEK! Därför passade det bra att krydda med rött och hjärtan. "Love"-pappret är från Panduros egna serie och det röda hjärtat är från Bazzill och är ett scalloped papper av formen som ett hjärta. Rubriken är blandat Thickers och Dymo. Det vita hjärtat och bling-cirkeln är Heidi Swapp och det lilla hängsmycket som det står love på är från Papprika. Under fotot har jag nitat fast tre hjärt-öljetter som jag köpte hos Milla i Belgien.

Massa kramar//
Heléna
Till top