madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Pepparkaksbak!

Dagbok Permalink0
Hej! Här kommer juliga hälsningar från Belgien! Här lyser adventspyntet, ljusen brinner och julskivorna går varma. Idag på eftermiddagen har jag som lovat bakat peppaskakshus och pepparkakor med barnen. Det gick riktigt bra och nu är jag varm i kläderna....för efter min vistelse här väntar pepparkaksbak med Saga och Noel.


Kolla in vilket glatt bakar-gäng!


Koncentrationen är på topp.


Wilma in action


Lill-Ville var en riktig hejare på att baka. Han gjorde en alldeles egen
mototrcykel-kaka och massor med "basskorvar".
Elliot spritsar.


Stora, fina Ludvig som fyller elva år imorgon.
 När pepparkaksbaket började närma sig sitt slut blev jag övergiven i köket.
Ludvig och Wilma anslöt sig till Milla som satt och tjuvpysslade runt knuten.


....och kvar blev jag och dammsugaren :-)


Kolla in vilka smarriga peppisar!


Snyggaste pepparkakshuset i Belgien va?Nu ska jag gå och hjälpa Ludde och Camilla i köket, de håller på att förbereda för Taco-middag. Det blev nämligen lite ändrade planer här ikväll. Tanken var ju att jag skulle vara barnvakt här ikväll när Camilla och Daniel åkte på julfest med Daniels jobb. Men sen några timmar tillbaka ligger Daniel nerbäddad i sängen med 40 graders feber. SÅ tråkigt och SÅ  typiskt. För förra året missade de också julesten, då insjuknade Camilla med maginfluensa några timmar innan det var dags att åka. Lite tur i oturen ändå att det var Daniel som blev sjuk och inte Camilla. Jag är ju trots allt här (;-)) och det blir nog lite pyssel här ikväll igen framåt kvällen :-)

Massa kramar //

Heléna

Äääntligen!!!

Dagbok Permalink0
Så var det äntligen dax idag! Att få åka till Belgien och överraska min syster Milla! Planerade denna lilla överrask-ningsresa för drygt tre veckor sedan, när jag var som mest deppig över att Camilla åkt hem efter vår scraphelg. Än en gång var det en natt när jag jobbade som jag kläckte den ultimata idén att åka ner och hälsa på utan hennes vetskap. Efter lite rekande och fuffens planer ihop med Daniel bokade jag flybiljetter. Kan säga att det varit svårt att hålla sig, det enklaste har varit att inte prata allt för ofta med Camilla.

Så imorse, vid strax före fem, avgick resan från nattskiftet på Sabb mot Bryssel. Efter buss-flyg-tåg-taxi då stog jag utanför Camillas dörr och var rejält pirrig i magen! Herregud, hur skulle hon reagera? Hade ju föreställt mig denna scen för mig själv i tre veckors tid utan att riktigt veta hur hon skulle reagera? Skulle hon bli helt flat och bara tappa hakan, eller börja skrika och hoppa, eller ren tutav börja tjuta? Ja, jag lovar att jag föreställt mig alla möjliga olika scenarion. Så när jag väl stod där utanför dörren och alla planer verkade gå i lås, blev jag själv så överväldigad och rörd att jag själv grät i samma ögonblick som dörren gick upp. En milt sagt chockad Camilla mötte mig och jag utbrast: - Vill du scrappa med mig? (samtidigt som tårarna börade rinna hejdlöst). Milla som väntade sig sin husägare som skulle komma och besikta huset fick sig helt klart en smärre chock. Hon förstod helt enkelt ingenting, hon bara undrade vad jag gjorde här och HUR jag kommit hit. Hon såg ju att det var jag men kunde liksom ändå inte fatta att det var jag ??? hi hi hi. Det var först efter en bra stund som chocken lagt sig och Milla slutade skaka som glädjen började visa sig och efter ca en timme kom även några tårar samt glädjevrål och glädje skutt!!! Tjohoo detta kommer jag att lev på lääänge! SMACK!!!


Mitt stackars offer efter en stund lugn och ro att smälta det som just hänt.

Nu ska vi ha ett underbart veckoslut med massor av mys, scrapping och annat skoj!

Kram // Heléna

Grattis Ludvig 11 år!

Pysslade kort Permalink0
Grattis till min älskade Ludda-Pudda! Tänk att du fyller 11 år på söndag! Var var det som hände med min lilla kille? Så stor, mogen och klok du blivit Ludvig! Du är en fantastiskt kille på alla sätt!

Massa kramar från Moster Ninni
Till top