madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Fredag 19:e december

Hemma hos oss Permalink0
Stackars liten Leia är idag inne på sin tredje dag med hög feber :-(  Trodde på förmiddagen att hon var på bättringsägen då hon varit feberfri i nästan ett dygn. Men så var tyvärr inte fallet, ikväll kom den tillbaka och tog henne hårt. Hon har sen sex-tiden legat i fosterställning i soffan och sovit. Stackars lilla skrutt, hoppas verkligen hon bättrar sig under helgen. Vi har verkligen haft några extremt lugna och mysiga dagar tillsammans sen i onsdags. För det finns ju faktiskt en liten fördel med att barnen är sjuka, nämligen all närhet, kärlek och tillgivenhet man får. Har verkligen tagit tillvara på allt och det har blivit många långa timmar av kramar och mys i soffan! Nu sover dock min skönhet, och jag hoppas att hon är bättre imorgon!

Men, trots detta har jag ändå hunnit med lite annat...

* Vi har pusslat MASSOR. Helt klart Leias favorit sysselsättning just nu!
 
* Tvättat MASSOR (och strykit). Tvättkorgen är idag tom, även om det är tillfälligt så glädjer det mig.

* Bakat julgodis. Som sagt har jag lovat att bidra med julgodis till julfirandet. Fick lite tid över ikväll och jag gjorde chokladkola, Rocky road (kan verkligen rekomendera dessa, se www.recept.nu) samt att jag "pyntat" pepparkakor. Ja, jag fuskade lite och gjorde kristyr och dekorerade färdigköpta, stora pepparkakshjärtan. Tycker helt enkelt att färdigköpta peppisar är mycket godare än hemmabakade.

* (Inte jag), men Jon målade första vändan med slutfärgen i Leias rum ikväll. Inte dåligt - det närmar sig :-)

* Har ordnat lite i pysselrummet! Fått upp ett vitrinskåp som jag fick från mamma och pappa. Inget får gå till spillo! Perfekt till alla småsaker i scraphörnan tänkte jag, och nu hänger det där.I fredags var Leia feberfri några timmar och orkade sitta med oss och äta en stund till middagen. Däremot skulle hon inte sitta på sin vanlig stol, utan skulle sitta på den här.
Ha en skön helg allihopa. Stressa inte, det blir jul ändå :-)

Kramar
// Heléna

Torsdag 17 december.

Dagbok Permalink2
Kom hem helt slut från jobbet i morse till en liten tjej med superhög feber. Stackars liten sjukling och stackars mamman (tänkte jag självömkande - ingen sömn idag heller). Men så fel jag hade! Jag kröp ner hos Leia det första jag gjorde när jag kom hem vid halv åtta. Vi somnade gott och förutom en tankning av Alvedon och välling sov vi till halv tolv. Sen bäddade jag ner Leia i soffan medan jag slängde i mig lite lunch. Sen kröp vi ihop tillsammans igen, denna gång i soffan och sov, hör och häpna, till halv fyra! Så jag fick snällt äta upp att jag för en stund tyckte lite synd om mig själv som inte skulle få sova. Men har aldrig varit med om dess like, Leia har ju haft feber förut, men aldrig på detta sätt. Hon brukar vara relativt pigg ändå och härja runt. Tror dock att hon nu fått tredagarsfebern som hon aldrig fick som bebis, då hon inte har några andra tecken på infektion eller liknande. Stackars liten iaf, hon har varit mycket sjuk på sistone. Hoppas bara att vi nu får vara förskonade från allt vad baciller heter nu när det lackar mot jul.

Idag jobbar jag min sista natt på Sabb innan min härliga tre veckors långa ledighet börjar. Ska bli så himlans mysigt att fira jul med allt som hör den till. Ser fram emot att familjen Ellison kommer på söndag :-) Har tänkt att slutspurta lite med julförberedelserna från imorgon och i helgen och se till att de rätta stämningarna infinner sig. Har tänkt att baka lite julgodis, vilket jag inte brukar göra. Sen har jag lovat att bistå mamma med lite köttbullar och hembakt bröd till julbordet. Får se om det finns tid att lägga in nån spännande sill också. Hade man bara obegränsat med tid skulle jag gärna stå och julstöka i köket hela dagarna, älskar dessa förberedelser inna jul :-)

Min kära kollega Sassa utnyttjar dygnets timmar till fullo och är i full gång och bakar chokladbiskvier här i natt. Hon är en mästare på att baka och första gången jag såg dessa konstverk trodde jag på allvar att de var köpta på ett fint kondis. Fick också ett riktigt husmorstips att ta till sig (kanske husmor i kombination med sjuksköterska). Nämligen att man kan spritsa sina biskvier/kakor/pepparkakshus med en 10 ml-spruta och en uppdragningskanyl (= en ganska grov kanyl man använder att dra upp läkemedel med). Det var ju toppen ju, det ska jag genast prova på mina pepparkakor i helgen :-)


Snälla Sassa, go som en biskvi :-)


Pilleripillerjobb! Med sprutan i högsta hugg, så himla smart!


Kolla in finaste gobitarna. Tänk om jag skulle våga mig på att baka dessa till
jul??? Vet att det är supersvårt och dömt att misslyckas, men å andra sidan
kan jag ju ringa min support.

Natti natti

// Heléna

Trötter

Dagbok Permalink3
Leia är inte riktigt på topp. Hittade henne sovandes i soffan efter att jag stökat färdigt i köket efter middagen. Trötter och oroväckande varm. Får se hur morgondagen blir, antagligen ännu en dag med alldeles för lite sömn för mamman.

Natti natti

// Heléna
Till top